Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 12:03

WSJ: Προς πώληση των μονάδων κατασκευής υπολογιστών η Dell

Σε πώληση του συνόλου των παραγωγικών της μονάδων, σε ολόκληρο τον κόσμο, προσανατολίζεται η Dell και γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη προσεγγίσει διάφορους κατασκευαστές υπολογιστών, όπως υποστηρίζει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στο θέμα. Στόχος της εταιρείας είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, να περιορίσει τις δαπάνες της.

Σε πώληση του συνόλου των παραγωγικών της μονάδων, σε ολόκληρο τον κόσμο, προσανατολίζεται η Dell και γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη προσεγγίσει διάφορους κατασκευαστές υπολογιστών, όπως υποστηρίζει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Στόχος της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας προσωπικών υπολογιστών, είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, να περιορίσει τις δαπάνες της. Η απόφασή της να πουλήσει τα εργοστάσια συνιστά μια σημαντική μεταστροφή στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η Dell σήμερα, κατασκευάζοντας η ίδια τα προϊόντα της.

Όπως επισημαίνει η WSJ, η εταιρεία επιθυμεί πλέον να αναθέτει σε άλλες εταιρείες – με εργολαβία – την κατασκευή των υπολογιστών της.

Η Dell επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία της, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών το τελευταίο τρίμηνο, μετά την απόφαση της εταιρείας να μειώσει τις τιμές προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστικότερη έναντι της Hewlett-Packard.

Η πώληση των παραγωγικών μονάδων και η στροφή του ενδιαφέροντός της στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ εκτιμάται ότι πιθανόν να συμβάλει στις προσπάθειες που καταβάλει η εταιρεία να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της.