Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 20:53

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΥΠΑ

Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν θίγονται επανέλαβε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε το απογευμα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ, και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών που ήταν στο υπουργείο Οικονομίας.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ, είχε το απόγευμα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των συνδικαλιστών από τον υπουργό για το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού των Περιφερειακών Αεροδρομίων, που ήδη έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, με τη συμμετοχή και ιδιωτικών κεφαλαίων, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα).

Μετά τη συνάντηση ο Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών που ήταν στο υπουργείο Οικονομίας. Η δημόσια χρηματοδότηση που πήγαινε στην ΥΠΑ θα εξακολουθήσει να πηγαίνει, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ έχουν εξαγγείλει για αύριο 24ωρη απεργία, αλλά η πραγματοποίησή της θα εξαρτηθεί από την απόφαση του δικαστηρίου.

ΑΠΕ