Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 09:17

Χ.Α.: Εταιρικές πράξεις

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε τις εξής εταιρικές πράξεις για την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008:

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε τις εξής εταιρικές πράξεις για την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008:

- Altec , κατΆ εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α., οι μετοχές της εταιρείας μεταφέρονται στην «Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς, Εμπορευσιμότητας & Ειδικών Χαρακτηριστικών», δεδομένου ότι κατά τη συνεδρίαση της 10/9/2008, η τιμή κλεισίματος της μετοχής διαμορφώθηκε κάτω του ορίου των 0,30 ευρώ.

- Bιοσώλ , η επωνυμία της εταιρείας αλλάζει σε «UNIBIOS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» με διακριτικό τίτλο «UNIBIOS». Για τις σχέσεις της με την αλλοδαπή, η ως άνω επωνυμία θα αποδίδεται στην Αγγλική γλώσσα ως «UNIBIOS HOLDINGS S.A.» και ο διακριτικός τίτλος ως «UNIBIOS».

- Έδραση- Χ.Ψαλλίδας , διαπραγμάτευση στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 1 νέα (ΚΟ) μετοχή για κάθε 10 παλαιές (ΚΟ) μετοχές. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 18/9/2008.

- Marfin Εγνατία , διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 100 νέων (ΚΟ) μετοχών , οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της Τράπεζας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 288.855.236 (KO) μετοχές.

- Marfin Εγνατία, το σύνολο εισηγμένων ομολογιών στο Χ.Α. διαμορφώνεται σε 72.110 ομολογίες, μετατρέψιμες σε ισάριθμες (ΚΟ) μετοχές.

- Axon , διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 9.000.000 νέων (ΚO) μετοχών της εταιρίας, οι οποίες προέκυψαν λόγω: α) απορρόφησης του κλάδου παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας και κτιρίων, ακινήτων και τεχνικών έργων, της διασπώμενης εταιρείας Α.Β.Υ.Τ. A.E. και β) διανομής δωρεάν μετοχών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 40.511.610 (ΚΟ) μετοχές. Διευκρινίζεται ότι επειδή η προσαρμοσμένη τιμή συμπίπτει με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας, δεν υπάρχει διαφοροποίηση στα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής που ορίζει το άρθρο 2.6.3 του Κανονισμού του ΧΑ.