Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008 11:23

Πρόεδρος του Eurogroup o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για ακόμη δύο χρόνια

Την ανανέωση της θητείας του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup για ακόμη δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. Ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει πως θα αποδεχόταν να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup μετά το τέλος της δεύτερης -και θεωρητικά τελευταίας- θητείας του που ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους.

Την ανανέωση της θητείας του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup για ακόμη δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Όπως διευκρίνισε, «η κ. (Κριστίν) Λαγκάρντ (υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας) δήλωσε ότι είχε διαβουλεύσεις με το σύνολο των μελών του Eurogroup και ότι η απόφαση είναι ομόφωνη, ενθουσιώδης και θερμή».

Ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει πως θα αποδεχόταν να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup μετά το τέλος της δεύτερης -και θεωρητικά τελευταίας- θητείας του που ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους. «Αν και οι 15 υπουργοί Οικονομικών ανώνυμα επιθυμούν να παρατείνουν την εντολή μου, δεν θα είμαι σε θέση να αρνηθώ», είχε πει στην εφημερίδα «Luxemburger Wort».

Ο Γιούνκερ εκλέχθηκε για πρώτη φορά επικεφαλής του Eurogroup το 2004.