Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2001 15:25

ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Ν.Π.Δ.Δ.

Σε σχέση με την έντονη φημολογία για υποτιμητικές κερδοσκοπικές κινήσεις που αναπτύσσεται αυτές τις ημέρες στη χρηματιστηριακή αγορά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει: Το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών παρακολουθείται στενότατα από τους ελεγκτές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη επενδυτών οι οποίοι να μεταβάλλουν μεγάλες θέσεις τόσο στο Χ.Α.Α. όσο και στο Χ.Π.Α., προκειμένου να κερδοσκοπήσουν αθέμιτα. Η παρακολούθηση και ο έλεγχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι συνεχείς.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» της 15/1/2001, με τίτλο:’ Τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ αγοράζουν εταιρία λιανεμπορίου’ στο οποίο αναφέρεται ότι η εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. πρόκειται εντός της τρέχουσας εβδομάδας να ανακοινώσει την εξαγορά εταιρίας λιανεμπορίου, η εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρία μας δεν έχει προβεί σε καμία συμφωνία ενώ επιφυλάσσεται να ενημερώσει έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές και το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε επιχειρηματική συμφωνία επιτευχθεί σε συζητήσεις με ομοειδείς εταιρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.»

ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. - CARDICO

Η εταιρία ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. – CARDICO με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα των εφημερίδων: 1. «Καθημερινή» της 13/1/2001, σελίδα 13, με τίτλο ‘Νέα μονάδα’. 2. «Βήμα της Κυριακής» της 14/1/2001, σελίδα 13, με τίτλο ‘Συμμαχία για το φουντούκι’. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αξία» της 13/1/2001, σελίδα 28, με τίτλο ‘Η Cardico εξαγοράζει γερμανική εταιρία’, όσον αφορά τον τίτλο και τα αναφερόμενα στην εν λόγω εξαγορά, διευκρινίζει ότι πράγματι έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για την εξαγορά εταιρίας στη Γερμανία. Η εταιρία θα προβεί σε ανακοινώσεις μόλις αυτές ολοκληρωθούν.

ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2000, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 20 δρχ. ανά μετοχή. Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της 19/1/2001 ημέρα Παρασκευή, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους με την έκδοση δίγραμμων επιταγών που θα αποσταλούν σε αυτούς ταχυδρομικά. Ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος ορίζεται η 12/2/2001 ημέρα Δευτέρα.

ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Α.

Στα πλαίσια της διάταξης του άρθρου 8 παραγρ. 1 της αποφ. 5/204/14-11-2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με τη λήξη κατά της 31-12-2000 της περιόδου, στην οποία αναφέρεται η τριμηνιαία οικονομική κατάσταση της εταιρίας για το χρονικό διάστημα από 1/9/2000 έως 31/12/2000 σύμφωνα με το π.δ. 360/1985 η δημοσίευση της οποίας επίκειται, η εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Α. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί την πρόθεση που εξεδήλωσαν στο Δ.Σ. της εταιρίας οι κ.κ. Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, Πρόεδρος του Δ.Σ., Ιωάννης Παπαπαναγιώτου, Δ/νων Σύμβουλος για την αγορά μέχρι 31/1/2001 μετοχών της ΑΒΕΕΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑΣ μέχρι 20.000 τεμαχίων ο καθ’ ένας και του κ. Αθανασίου Σεϊτανίδη, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. για την αγορά μέχρι 31/1/2001 μετοχών μέχρι 8.000 τεμαχίων της ίδιας εταιρίας. Οι εν λόγω πράξεις θα πραγματοποιηθούν μέσω των χρηματιστηριακών εταιριών EFG Eurobank, Contalexis Financial Services, Genesis Χρηματιστηριακή.

Π.Δ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία Π.Δ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προέβη στην εξαγορά ποσοστού 57% των μετοχών της εταιρίας OLYMPUS FOODS Α.Β.Ε.Ε., η οποία ασχολείται με την παραγωγή τυποποιημένων σαλατών και σαλτσών για επαγγελματική και λιανική πώληση. Δεδομένου ότι η Π.Δ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. κατείχε ήδη το 18% της OLYMPUS FOODS Α.Β.Ε.Ε., μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Π.Δ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της OLYMPUS FOODS Α.Β.Ε.Ε. διαμορφώνεται σε 75%.

Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

Η A.G. Petzetakis Gmbh, εμπορική θυγατρική της Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. (συμμετοχή 100%), με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι εξαγόρασε το 100% της Behka Plast Gmbh, παραγωγικής εταιρίας με έδρα το Schwalmtal της Γερμανίας. Μέσω της εξαγοράς ο Ομιλος διπλασιάζει τον κύκλο εργασιών στην Γερμανία, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Παράλληλα δημιουργείται η κατάλληλη υποδομή για την επίτευξη σημαντικών μεριδίων και διευκολύνεται η προσπάθεια διείσδυσης της σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές όπως της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας. Επιπλέον, με την πρόσφατη στρατηγική συμμαχία του Ομίλου ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ στον Καναδά (η Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ εξαγόρασε το 27% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, Imperial Plastech) πλέον δίνεται η δυνατότητα παραγωγής προϊόντων όπως οι αγωγοί οπτικών ινών και στην Γερμανία ώστε να καλυφθούν αποτελεσματικότερα οι μεγάλες ανάγκες της Κεντρικής Ευρώπης.

SYSWARE Α.Ε.

Η εταιρία SYSWARE Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει, σύμφωνα με την παραγρ. 5 του άρθρου 1 του π.δ. 82/1996, ότι η SYSWARE Α.Ε. (είτε η ίδια είτε ως μέλος κοινοπραξιών) έχει την πρόθεση να συμμετάσχει στις διαδικασίες ανάληψης προμηθειών που εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 2328/1995. Συγκεκριμένα, η εταιρία SYSWARE Α.Ε. προτίθεται να συμμετάσχει στον υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Διακήρυξης 6717/20-11-2000 Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό για την Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού συστήματος της Βουλής των Ελλήνων, με προϋπολογισθείσα δαπάνη 2.500.000.000 δρχ., ο οποίος θα διενεργηθεί την 24/1/2001. Για τους μετόχους της SYSWARE Α.Ε. που είναι ανώνυμες εταιρίες και δεν έχουν προβεί στη μέχρι φυσικού προσώπου κατά την έννοια του άνω διατάγματος – ονομαστικοποίηση των μετοχών τους, οι προβλεπόμενες κυρώσεις συνίστανται στη στέρηση των δικαιωμάτων παραστάσεως και ψήφου στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας καθώς και των κάθε είδους περιουσιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από τη μετοχική τους ιδιότητα.

ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε.

Η εταιρία ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει ότι από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στα βιβλία και στοιχεία της, για τις ανέλεγκτες διαχειριστικές περιόδους 1995, 1996, 1997, 1998 και 1999, βεβαιώθηκε φόρος δρχ. 289.338.611, ποσό για το οποίο έγινε πράξη συμβιβασμού και ρυθμίστηκε σε 12 δόσεις.