Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 14:37

Intrakat: Νέες συμβάσεις 1,9 εκατ. ευρώ για δίκτυα οπτικών ινών

Συμβάσεις για δύο νέα έργα στον τομέα κατασκευής μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών, συνολικού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, υπέγραψε πρόσφατα η Intrakat, με τους Δήμους Κομοτηνής και Θηβαίων. Τα δίκτυα θα είναι συνολικού μήκους 15 χλμ. και 11,5 χλμ., αντίστοιχα.

Συμβάσεις για δύο νέα έργα στον τομέα κατασκευής μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών, συνολικού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, υπέγραψε πρόσφατα η Intrakat, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η εταιρεία υπέγραψε τις σχετικές συμβάσεις με τους Δήμους Κομοτηνής και Θηβαίων, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 1,08 εκατ. ευρώ και 0,824 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Στις συμβάσεις προβλέπεται η προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και διασφάλιση της καλής λειτουργίας των υπόγειων υποδομών δικτύων οπτικών ινών, των υποδομών ενεργού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σύνδεσης στο δίκτυο καθώς και των υποδομών εξοπλισμού ασύρματης δικτύωσης και πρόσβασης.

Τα δίκτυα θα είναι συνολικού μήκους 15 χλμ. για το Δήμο Κομοτηνής και 11,5 χλμ. για το Δήμο Θηβαίων, ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2009.

«Με την ανάληψη των ανωτέρω έργων υλοποιείται με συνέπεια ο στρατηγικός σχεδιασμός της Intrakat για περαιτέρω διείσδυση στο χώρο των εξειδικευμένων τηλεπικοινωνιακών έργων υποδομής όπου η εταιρεία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα», επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.