Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 19:42

Αντ. Μπέζας: Ισχυρές οι αντιστάσεις της ελληνικής οικονομίας

«Η ελληνική οικονομία, μέχρι στιγμής, παρουσιάζει ισχυρές αντιστάσεις, δηλαδή δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώντας Μπέζας.

«Η ελληνική οικονομία, μέχρι στιγμής, παρουσιάζει ισχυρές αντιστάσεις, δηλαδή δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση, κι αυτό οφείλεται κυρίως στη θωράκιση της οικονομίας την οποία έχουμε πετύχει με τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις από το 2004 και μετά».

Τα παραπάνων τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για φορολογικά, τελωνειακά θέματα και για τη δημόσια περιουσία, Αντώνης Μπέζας, μιλώντας σε εκδήλωση ηπειρωτικών σωματείων στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μπέζας αναφέρθηκε στην πορεία και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στο ρόλο των ομογενών, τόσο για την ενίσχυση της οικονομίας μας, όσο και για την προώθηση των εθνικών θεμάτων του Ελληνισμού. Ειδικότερα, μίλησε για τα αναπτυξιακά προγράμματα που έχουν γίνει ή βρίσκονται υπό κατασκευή στην Ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Μπέζας συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του υφυπουργό υπεύθυνο για τα φορολογικά των ΗΠΑ, με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, όπως τους βουλευτές Κώστα Μπιλιράκη, Τζον Σαρμπάνη και Ζαχαρία Σπέις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ