Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 14:10

Telekom Austria: Ενδιαφέρον για εξαγορά της Cosmofon

Το ενδεχόμενο εξαγοράς της θυγατρικής του ΟΤΕ στην ΠΓΔΜ, Cosmofon, ανακοίνωσε πως εξετάζει η Telekom Austria, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο. Σημειώνεται ότι η αυστριακή εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί την δική της μονάδα κινητής τηλεφωνίας στην ΠΓΔΜ την περασμένη χρονιά.

Το ενδεχόμενο εξαγοράς της θυγατρικής του ΟΤΕ στην ΠΓΔΜ, Cosmofon, ανακοίνωσε πως εξετάζει η Telekom Austria, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο.

«Πιθανόν να εκδηλώσουμε ενδιαφέρον για την Cosmofon, ανάλογα με τις συνθήκες, καθώς αυτό θα είναι μια ευκαιρία για μια συγχώνευση εντός της αγοράς», δήλωσε η εκπρόσωπος του αυστριακού ομίλου.

H πώληση της Cosmofon προχωρά γιατί η Deutsche Telekom, η οποία έχει εξαγοράσει μέχρι στιγμής το 22% του ΟΤΕ, δραστηριοποιείται στην αγορά της ΠΓΔΜ από το Σεπτέμβριο του 1996, μέσω της θυγατρικής της, T-Mobile.

Σημειώνεται ότι η Telekom Austria ξεκίνησε να λειτουργεί την δική της εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην ΠΓΔΜ την περασμένη χρονιά και αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πάροχο στη χώρα, μετά την T-Mobile και την Cosmofon.