Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 17:08

Αμεση εξεύρεση λύσης στην απεργία των τελωνειακών ζητεί το ΒΕΑ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητεί την άμεση εξεύρεση λύσης στην απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν από σήμερα οι τελωνειακοί.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) ζητεί την άμεση εξεύρεση λύσης στην απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν από σήμερα οι τελωνειακοί.

Όπως επισημαίνει, η εξεύρεση λύσης για την άμεση λήξη της απεργίας είναι απαραίτητη, καθώς «αποδέκτες των συνεπειών γίνονται οι πολύπαθες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε παντελή αδυναμία να προστατεύσουν τα εξαγώγιμα ευπαθή προϊόντα τους, από καθυστερήσεις φορτοεκφορτώσεων, να τηρήσουν τις χρονικές δεσμεύσεις τους προς τους πελάτες και να παραλάβουν έγκαιρα από τους προμηθευτές πρώτες ύλες και ενδιάμεσα προϊόντα απαραίτητα στη παραγωγική τους διαδικασία».

«Κάθε φορά που ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με παρόμοιες καταστάσεις προκύπτει εύλογα το ερώτημα πως μπορεί η Χώρα μας να είναι ελκυστική σε ξένες επενδύσεις», υπογραμμίζει το ΒΕΑ και συνεχίζει:

«Παράλληλα ενισχύεται η άποψη ότι το «επιχειρείν» χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να προλαμβάνονται δύσκολες καταστάσεις προτού ανακύψουν. Πολλώ δε μάλλον όταν οι συγκρούσεις συμφερόντων δεν γίνονται κατανοητές και στην προκειμένη περίπτωση ο Υπουργός Οικονομικών από πλευράς του ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει τίποτα για τους υπαλλήλους με την ένταξη του ειδικού λογαριασμού τους στον προϋπολογισμό. Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος ας εξηγήσουν και οι δύο πλευρές στον επιχειρηματικό κόσμο που θα πληρώσει πάλι τα σπασμένα».