Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 17:39

Απώλειες 1,05% στο Χ.Α.

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χ.Α. με τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χ.Α. με τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Αφορμή για την εκδήλωση ρευστοποιήσεων – έπειτα από το εντυπωσιακό ράλι της Παρασκευής – έδωσε η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 3.175,54 μονάδες μειωμένος κατά 1,05%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 247,7 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 26,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 112 ενισχύθηκαν, 121 υποχώρησαν και 43 παρέμειναν αμετάβλητες.

«Αυτή τη στιγμή την πρωτοκαθεδρία την έχουν τα θεσμικά μέτρα στις ΗΠΑ για την σωτηρία του χρηματοοικονομικού κλάδου, τα οποία έχουν μεταβάλει το εγχώριο κλίμα προς το θετικότερο», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Beta Χρηματιστηριακή. «Η συνεδρίαση, ωστόσο, ήταν πτωτική με χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς η εγχώρια αγορά “χωνεύει” ακόμη τα υψηλά κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Αναμένω άνοδο προς το τέλος αυτής της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές θα αρχίσουν να προεξοφλούν κάποια θετικά εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο», πρόσθεσε.