Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 08:57

Τζ. Μπους: «Ολόκληρη η οικονομία κινδυνεύει»

«Ολόκληρη η οικονομία μας κινδυνεύει», ανέφερε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους πολίτες, την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε στο μέσον μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης». Ο Αμερικανός πρόεδρος αργότερα σήμερα θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τους υποψήφιους διαδόχους του, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν.

«Ολόκληρη η οικονομία μας κινδυνεύει», ανέφερε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους πολίτες, την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε στο μέσον μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης».

Ο Μπους επιχείρησε να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα του πακέτου μέτρων για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο προβλέπει την εξαγορά χρηματοπιστωτικών οργανισμών που οδεύουν προς χρεοκοπία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αργότερα σήμερα θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τους υποψήφιους διαδόχους του, τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρεπουμπλικάνο Τζον Μακέιν, για το θέμα.

Ο Ομπάμα δέχτηκε να παραστεί στη συνάντηση, κάτι που αρχικά είχε αρνηθεί, σύμφωνα με ανακοινωθέν της εκστρατείας του. Λίγο πριν το διάγγελμα Μπους, οι δύο υποψήφιοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι είναι ώρα να εργαστούν από κοινού Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι «σε πνεύμα συνεργασίας για το καλό των Αμερικανών».

Ο Μακέιν ανακοίνωσε την αναστολή της προεκλογικής του εκστρατείας, αν και αναμένεται ότι η τηλεμαχία των δύο υποψηφίων την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Γνωρίζω ότι το πακέτο θα ψηφιστεί δύσκολα από πολλά μέλη του Κογκρέσου. Είναι δύσκολο να εγκριθεί ένας νόμος που δεσμεύει τόσα πολλά σκληρά κερδισμένα χρήματα των φορολογούμενων. Αντιλαμβάνομαι επίσης την απόγνωση των υπεύθυνων Αμερικανών, που πληρώνουν τα δάνειά τους στην ώρα τους, υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους κάθε 15η Απριλίου, και διστάζουν να πληρώσουν για τις υπερβολές της Wall Street. Oμως δοθείσης της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, το να μην εγκριθεί ο νόμος τώρα θα κοστίσει σε αυτούς τους Αμερικανούς πολύ περισσότερο αργότερα», υπογράμμισε ο Μπους.