Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 11:04

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ την Πέμπτη, εν μέσω έντονου προβληματισμού σχετικά με το σχέδιο που έχει προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αξίας 700 δισ. δολαρίων.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ την Πέμπτη, εν μέσω έντονου προβληματισμού σχετικά με το σχέδιο που έχει προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς να στηρίξουν το σχέδιο, ο πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Μπους προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει να εισέλθει σε ύφεση. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/25/1568244.htm

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι επισήμανε χθες ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές βρίσκονται «σε υπερένταση», η οποία απειλεί την ήδη εξασθενημένη αμερικανική οικονομία.

Στις 9.48’ ώρα Ελλάδος, το ευρώ ενισχυόταν κατά 1% έναντι του δολαρίου, στα 1,4761 δολάρια. Νωρίτερα, είχε εκτιναχθεί έως και στα 1,4768 δολάρια.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε, παράλληλα, κατά 0,8% έναντι ενός «καλαθιού» βασικών ξένων νομισμάτων.