Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2001 20:18

Panafon - Vodafone: Ταχύτερες υπηρεσίες μέσω GPRS

Tη δυνατότητα ταχείας διακίνησης δεδομένων μέσω του συστήματος General Packet Radio Service (GPRS) θα προσφέρει στο εξής στους συνδρομητές της η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Panafon – Vodafone, καθώς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές λειτουργίας του εν λόγω συστήματος.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η εν λόγω τεχνολογία, εκτός από εταιρικές υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μεταφορά αρχείων και πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που βασίζονται στην τεχνολογία WAP και απευθύνονται σε ολόκληρη την συνδρομητική βάση της εταιρίας.

Αναλυτικότερα, μέσω της τεχνολογίας GPRS oι εταιρικοί πελάτες μεταξύ άλλων:

- Θα μειώσουν σημαντικά τα λειτουργικά τους κόστη και τη σχέση απόδοσης-τιμής, καθώς θα χρεώνονται βάσει του όγκου των δεδομένων που έχουν μεταφερθεί και όχι του χρόνου σύνδεσης.

- Θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν δεδομένα από οποιοδήποτε σημείο και οποιαδήποτε στιγμή με ταχύτητες πολλαπλάσιες των σημερινών.

- Θα πετύχουν αύξηση της παραγωγικότητας των μετακινούμενων στελεχών χάρη στο χαρακτηριστικό λειτουργίας "Always on" που παρέχει το GPRS και το οποίο θα τους βοηθήσει να απαλλαγούν από την επανάληψη της διαδικασίας επανασύνδεσης κάθε φορά που είναι ανάγκη να αποστείλουν δεδομένα.