Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 14:50

Στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση για την απεργία των τελωνειακών

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά η κυβέρνηση στη συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών. Προσερχόμαστε στο διάλογο με σαφή αιτήματα, διαμηνύουν οι τελωνειακοί. Αναβλήθηκε η συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά η κυβέρνηση στη συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών, καθώς, όπως είχε προανήγγειλει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναβλήθηκε η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του προεδρείου των τελωνειακών υπαλλήλων και του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, η οποία ωστόσο, όπως έγινε γνωστό θα γίνει εντός της ημέρας.

«Δεν είναι δυνατόν ένας κλάδος καλοπληρωμένων δημόσιων υπαλλήλων να επιχειρεί να κρατήσει όμηρο την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία και ακούστε το λόγο: Επειδή θέλουν οι ίδιοι να διαχειρίζονται τον ειδικό λογαριασμό, την ώρα που οι ειδικοί λογαριασμοί καταργούνται από όλα τα υπουργεία», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

Παράλληλα μίλησε για νοοτροπία του παρελθόντος με τη οποία συγκρούεται και θα συνεχίσει αν συγκρούεται η κυβέρνηση και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν αναφερθεί πολλές φορές στην απόφαση για κατάργηση των ειδικών λογαριασμών.

«Υπάρχει κυβέρνηση που κυβερνά και υπουργείο Οικονομίας που ρυθμίζει αυτά τα θέματα», τόνισε.

Προσερχόμαστε σε ένα διάλογο με συγκεκριμένα και σαφή αιτήματα για τη διασφάλιση των επαγγελματικών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων, διεμήνυσαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι σε δήλωσή τους λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα.