Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 09:49

Σε καραντίνα φορτηγό πλοίο στο Κερατσίνι

Σε καραντίνα έχει τεθεί το υπό κορεατική σημεία φορτηγό πλοίο «Rakwon 2», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Κερατσίνι, λόγω διάγνωσης φυματίωσης σε έναν από τους ναυτικούς του, που νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική.

Σε καραντίνα έχει τεθεί το υπό κορεατική σημεία φορτηγό πλοίο «Rakwon 2», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Κερατσίνι, λόγω διάγνωσης φυματίωσης σε έναν από τους ναυτικούς του.

Με τη γνωστοποίηση της ασθένειας, μετέβη στο πλοίο κλιμάκιο γιατρών, το οποίο διέγνωσε συμπτώματα της νόσου στα υπόλοιπα 33 μέλη πληρώματος, τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν, σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, με όλα τα προβλεπόμενα μέσα και απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει την 24/01/2008, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, προερχόμενο από Αίγυπτο, κενό φορτίου, για επισκευή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ πλησίον του βρίσκεται πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και έχει τεθεί σε επιφυλακή και το VTS Κ.Λ.Π. προκειμένου παρακολουθεί κινήσεις του εν λόγω πλοίου.