Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 13:31

Γαλλία: Συρρίκνωση του ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο

Μείωση 0,3% εμφάνισε για πρώτη φορά από το 2002 το γαλλικό ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας INSEE. Η δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων ενδέχεται να είναι η πρώτη από μια σειρά άσχημων ειδήσεων για τη γαλλική οικονομία.

Μείωση 0,3% εμφάνισε για πρώτη φορά από το 2002 το γαλλικό ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας INSEE.

Η δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων ενδέχεται να είναι η πρώτη από μια σειρά άσχημων ειδήσεων για τη γαλλική οικονομία. Όπως μετέδωσε σήμερα το γαλλικό ραδιόφωνο, τα στοιχεία τα οποία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα για την απασχόληση τον Σεπτέμβριο ενδέχεται να είναι τα χειρότερα των τελευταίων 10 χρόνων, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 40.000 σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο.

Σε χθεσινή ομιλία του για την τρέχουσα χρηματοοικονομική κρίση, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραδέχθηκε ότι οι αναταράξεις στον αμερικανικό χρηματοοικονομικό τομέα θα επηρεάσουν τον ρυθμό ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας, την απασχόληση και την αγοραστική δύναμη των γαλλικών νοικοκυριών.

Παράλληλα, άφησε υπονοούμενα για ενδεχόμενο ολίσθησης σε ύφεση της γαλλικής οικονομίας.