Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 15:38

ΣΑΟΣ: Διευκρινίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε διευκρινίσεις σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού 2.556 χιλ. ευρώ, καθώς και την απαίτηση από μέλος της διοίκησης σε επίπεδο ομίλου και εταιρείας ύψους 245 χιλ. ευρώ και 235 χιλ. ευρώ αντίστοιχα, προέβη σήμερα η ΣΑΟΣ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΕΚ.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού 2.556 χιλ. ευρώ, καθώς και την απαίτηση από μέλος της διοίκησης σε επίπεδο ομίλου και εταιρείας ύψους 245 χιλ. ευρώ και 235 χιλ. ευρώ αντίστοιχα, προέβη σήμερα η ΣΑΟΣ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το αναφερόμενο ποσό αφορά οφειλές κυρίως του τέταρτου τριμήνου του 2007 και του πρώτου τριμήνου του 2008.

Η αποπληρωμή τους δεν πραγματοποιήθηκε εξ αιτίας της υπερβολικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου και των παραγώγων της (λιπαντικά κ.λ.π.) καθ' όλη τη διάρκεια του θέρους, της εκταμίευσης σημαντικών ποσών για την ολοκλήρωση της μετασκευής του Φ/Γ-Ο/Γ Παναγία Αγιάσου, της συνεχιζόμενης μετασκευής του Ε/Γ-Ο/Γ Μακεδονία, της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εκ μέρους του Δημοσίου στην αποπληρωμή των τιμολογημένων απαιτήσεων της εταιρείας από εκτέλεση δρομολογίων άγονων γραμμών και της καθυστέρησης των εσόδων από εισιτήρια που εκδίδονται από τα πρακτορεία.

«Η μειωμένη ρευστότητα της εταιρείας θεωρούμε ότι αποτελεί πρόσκαιρη οικονομική δυσχέρεια που θα αποκατασταθεί εώς το τέλος του έτους ακόμη και με πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (π.χ. πλοίο) εάν κριθεί αναγκαίο, οπότε και θα έχουν αποπληρωθεί στο σύνολο τους οι εν λόγω οφειλές», επισημαίνει η ΣΑΟΣ στην ανακοίνωσή της.