Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 17:20

Ανοδος 0,55% στο Χ.Α.

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ο οποίος στη συνέχεια ανέκαμψε χάρη στην αφύπνιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Tελικά έκλεισε στις 2.856,47 μονάδες αυξημένος κατά 0,55%.

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ο οποίος στη συνέχεια ανέκαμψε χάρη στην αφύπνιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Tελικά έκλεισε στις 2.856,47 μονάδες αυξημένος κατά 0,55%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 384 εκατ. ευρώ.

«Η σημαντική υποτίμηση αρκετών τίτλων, η πτωτική υπερβολή στην οποία είχαν περιέλθει κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, αποτέλεσε ίσως τη βασικότερη πηγή αγοραστικού ενδιαφέροντος που είχε σαν αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει σταθεροποιητικά μετά από μία πολύ έντονη πτωτική μεταβολή κατά τη χθεσινή ημέρα», δήλωσε στο naftemporiki.gr ο κ. Μάνος Χατζηδάκης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Επίσης, το γεγονός ότι υπήρχαν φημολογίες περί επικείμενων deals ενδυνάμωσε την τάση, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν μετά από καιρό νέες εισροές χρήματος στη χρηματιστηριακή αγορά», πρόσθεσε.

Οι τιμές 79 μετοχών ενισχύονται, 155 καταγράφουν απώλειες και 43 παραμένουν σταθερές.

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της MIG (8,3%), η ΔΕΗ (7,16%), η Intralot (5,36%), η Alpha Bank (4,17%) και η Τράπεζα Κύπρου (2,22%).