Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 09:47

Coca-Cola 3E: Αναθεώρηση προβλέψεων για το 2008

Σε αναδιαμόρφωση των στόχων της για το έτος 2008 προχώρησε η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε..

Σε αναδιαμόρφωση των στόχων της για το έτος 2008 προχώρησε η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε..

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναθεώρηση των στόχων έχει ως εξής:

• Αύξηση όγκου πωλήσεων περίπου 4% (προηγουμένως 6%)

• Λειτουργικό κέρδος (EBIT) στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς (προηγουμένως 5%-7%)

• Κέρδη ανά μετοχή (EPS) στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς (προηγουμένως 5%-8%)

Ο Δώρος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε τα εξής: «Σε συνέχεια της περαιτέρω οικονομικής επιβράδυνσης και των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ορισμένες από τις βασικές αγορές μας κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, προχωρούμε σήμερα σε αναπροσαρμογή των ετήσιων στόχων μας. Ενώ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με προσοχή τις οικονομικές εξελίξεις, εξακολουθούμε να εστιάζουμε στη συνέχιση της επιτυχημένης δραστηριοποίησής μας στις αγορές, ώστε να αυξήσουμε τα μερίδια αγοράς μας και την κερδοφορία μας.

»Επιπλέον, καθώς ξεκινάμε τον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό για το 2009, εντοπίζουμε περαιτέρω ευκαιρίες για τον περιορισμό του κόστους μας και την ευθυγράμμιση των υποδομών μας με τον αναμενόμενο όγκο πωλήσεων. Οι κύριοι άξονες της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας παραμένουν σταθεροί, όπως αποδεικνύεται και από την αύξηση των μεριδίων αγοράς μας στις περισσότερες από τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η γεωγραφική μας διάρθρωση και το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας, τοποθετούν την Εταιρεία σε ιδανική θέση για τη μεγιστοποίηση των μακροπρόθεσμων θετικών τάσεων του κλάδου και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας».

Η Διοίκηση της Coca-Cola Τρία Έψιλον πρόκειται να διενεργήσει τηλεδιάσκεψη μεταξύ αναλυτών του χρηματοοικονομικού τομέα, στην οποία θα συζητηθεί η παρούσα ανακοίνωση, σήμερα στις 16:00 ώρα Αθήνας (ώρα Λονδίνου 12:00, Νέας Υόρκης 09:00).