Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 10:45

Κέρδη αναμένει η UBS για το γ’ τρίμηνο

Τα πρώτα κέρδη της σε διάστημα άνω του ενός έτους εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η UBS, η ευρωπαϊκή τράπεζα με τις υψηλότερες απώλειες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, όπως εκτιμά η διοίκησή της. «Η UBS αναμένει αυτή τη στιγμή μικρά κέρδη», αναφέρει η ελβετική τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Τα πρώτα κέρδη της σε διάστημα άνω του ενός έτους εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η UBS, η ευρωπαϊκή τράπεζα με τις υψηλότερες απώλειες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, όπως εκτιμά η διοίκησή της.

«Η UBS αναμένει αυτή τη στιγμή μικρά κέρδη», αναφέρει η ελβετική τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα. Όσον αφορά στο 2009, η εταιρεία, η οποία «μείωσε σημαντικά τις θέσεις της στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκης στεγαστικής πίστης», εκτιμά πως θα είναι κερδοφόρο.

Η μετοχή της UBS έχει υποχωρήσει από τις αρχές του έτους στη Ζυρίχη συνολικά κατά 58%, περιορίζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 57,8 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι λανθασμένες εκτιμήσεις της διοίκησης, όσον αφορά στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης, οδήγησαν την τράπεζα σε διαγραφές άνω των 44 δισ. δολαρίων από τις αρχές του 2007 και σε άντληση νέων κεφαλαίων ύψους περίπου 28 δισ. δολαρίων.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 4 Νοεμβρίου.