Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 14:07

Συγχωνεύονται Wells Fargo – Wachovia

Σε συγχώνευση αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αμερικανικές τράπεζες Wells Fargo και Wachovia, εν μέσω της πρωτοφανούς χρηματοοικονομικής κρίσης, σε μια συμφωνία η αξία της οποίας ανέρχεται στα 15 δισ. δολάρια. Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Wells Fargo αναφέρει ότι θα καταβάλει 0,1991 κοινές μετοχές της για κάθε μετοχή της Wachovia.

Σε συγχώνευση αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αμερικανικές τράπεζες Wells Fargo και Wachovia, εν μέσω της πρωτοφανούς χρηματοοικονομικής κρίσης, σε μια συμφωνία η αξία της οποίας ανέρχεται στα 15 δισ. δολάρια.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Wells Fargo αναφέρει ότι θα καταβάλει 0,1991 κοινές μετοχές της για κάθε μία κοινή μετοχή της Wachovia.

Βάσει της τιμής στην οποία έκλεισε χθες η μετοχή της Wells Fargo, στα 35,16 δολάρια, η αξία της συναλλαγής διαμορφώνεται στα επτά δολάρια για κάθε μετοχή της Wachovia.

Σημειώνεται ότι η Wachovia έχασε αυτή την εβδομάδα την ανεξαρτησία της, με την Citigroup να αποκτά το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της. Ύστερα από σύντομες διαπραγματεύσεις, η τελευταία συμφώνησε να εξαγοράσει τις τραπεζικές δραστηριότητες της Wachovia, η οποία είχε δει τις τελευταίες ημέρες τη χρηματιστηριακή της αξία να βυθίζεται εν μέσω πληροφοριών ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), η Citi θα αποκτήσει «το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού και του παθητικού της Wachovia», ενώ θα απορροφήσει έως και 42 δισ. δολάρια ζημιών. Τις υπόλοιπες ζημίες θα αναλάβει η FDIC.