Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 20:28

ΕΒay: Προς απολύσεις 1.400 εργαζομένων

Το 10% του προσωπικού του, δηλαδή περίπου 1400 υπαλλήλους, θα απολύσει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίουτο eBay, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Το 10% του προσωπικού του, δηλαδή περίπου 1400 υπαλλήλους, θα απολύσει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου eBay, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία, που είναι από τις πρωτοπόρες της Σίλικον Βάλεϊ, θα αγοράσει την εταιρεία πληρωμών μέσω του διαδικτύου Bill Me Later έναντι 945 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Το eBay θα συνενώσει την εταιρεία με το τάχιστα αναπτυσσόμενο τμήμα PayPal.

Επιπλέον, η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, αγοράζοντας, έναντι 390 εκατομμυρίων δολαρίων, τις δημοφιλείς δανέζικες ιστοσελίδες αγγελιών DBA.dk και BilBasen.

«Κάνουμε επιθετικές κινήσεις για να ενισχύσουμε την κυρίαρχη θέση μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ηλεκτρονικές πληρωμές και να θέσουμε την εταιρεία σε ανταγωνιστική θέση για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της» δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του eBay, Τζον Ντόναχιου. «Η Bill Me Later μαζί με την PayPal θα κάνουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές ασφαλέστερες, ευκολότερες και πιο βολικές από ποτέ» πρόσθεσε.

Οι κινήσεις αυτές του eBay γίνονται σε μια περίοδο που η εταιρεία προσπαθεί να προσθέσει και άλλες δραστηριότητες στο υπό κάμψη τμήμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών το οποίο τα τελευταία χρόνια σημειώνει μονοψήφια ανάπτυξη ενώ στις υπόλοιπες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου η ανάπτυξη καταγράφεται σε διψήφιο αριθμό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο