Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 20:42

«Η Ελλάδα μπορεί να αναγεννά τον τουρισμό της»

Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει δείξει αξιοσημείωτη ικανότητα να αναγεννά το τουρισμό της, δεδομένου ότι διαθέτει ισχυρά φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα, τόνισε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Τζέφρι Λίπμαν, από το βήμα του 7ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει δείξει αξιοσημείωτη ικανότητα να αναγεννά τον τουρισμό της, δεδομένου ότι διαθέτει ισχυρά φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Τζέφρι Λίπμαν, στην ομιλία του κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του 7ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη».

Ο κ. Λίπμαν, συνέχισε, λέγοντας ότι η Ελλάδα στη μελλοντική της προοπτική, αν θέλει να οδηγεί / παρακολουθεί τις εξελίξεις / αλλαγές στο παγκόσμιο τουρισμό θα πρέπει να ακολουθήσει επιλεκτική ανάπτυξη, αξιοποιώντας –με όρους τουριστικού μάρκετινγκ- την πολιτιστική της κληρονομιά μέσα σε κατά απόλυτης προτεραιότητας πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος.

Ανέφερε επίσης ότι οι αλλαγές στο παγκόσμιο τουρισμό θα είναι συνεχείς, ακολουθώντας τις αλλαγές που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση, οι κλιματικές αλλαγές και οι δημογραφικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, η τουριστική οικονομία πρέπει να αναπτυχθεί με «έξυπνο τρόπο»: μεγάλη έμφαση στις ηθικές αρχές, κοινωνικές και επιχειρηματικές, με αντιπροσωπευτική συμμετοχή των κοινωνιών στις αλλαγές και φυσικά με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον.

Το Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, με δύο θεματικές ενότητες: στην πρώτη, «Πώς προσαρμόζονται οι πολιτικές για τον τουρισμό στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και στον παγκοσμιοποιημένο ανταγωνισμό», ομιλητής είναι ο κ. Guenter Ihlau, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της TUI, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Νέα καταναλωτικά πρότυπα και η σημασία τους για τις κυβερνητικές πολιτικές για τον τουρισμό».

Στην δεύτερη ενότητα: «Τρόποι συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε θέματα μάρκετινγκ. Οι περιπτώσεις της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας και η διερεύνηση εφαρμογής τους στην Ελλάδα», θα μιλήσουν η Lady Cobham, Αντιπρόεδρος, Visit Britain και ο κ. Michel Peyre, Περιφερειακός Διευθυντής, Maison de la France οι οποίοι θα παρουσιάσουν την οργάνωση και λειτουργία του Visit Britain και του Maison de la France αντίστοιχα, ως προς την πολιτική προώθησης που ακολουθούν.