Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 10:15

Γερμανία: Μεγάλη αύξηση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

Μετά την απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων,οι ειδικοί αναμένουν ότι τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια στη Γερμανία θα ανέβουν έως και στο 4,5% μέχρι το τέλος του έτους, γράφει η Handelsblatt.

Μετά την απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων, οι ειδικοί αναμένουν ότι τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια στη Γερμανία θα ανέβουν έως και στο 4,5% μέχρι το τέλος του έτους, γράφει η Handelsblatt.

Στα μέσα Οκτωβρίου, τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν περισσότερο από 4% για πρώτη φορά από το 2011. Μετά τη σημαντική αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω αύξηση.

Ο Μίκαελ Νόιμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της  εταιρείας χρηματοδότησης «Dr. Ο Klein» λέει ότι «Όσο δύσκολες και αν είναι οι προβλέψεις για τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυτή τη στιγμή, δεν είναι πιθανό να τερματιστεί η αύξηση των επιτοκίων προς το παρόν.Γεγονός που σημαίνει ότι τα στεγαστικά επιτόκια θα συνεχίσουν  να αυξάνονται».

Η Μιριαμ Μορ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Interhyp, δεν αναμένει επίσης καμία χαλάρωση. «Αν και η τρέχουσα κίνηση της ΕΚΤ είχε ήδη τιμολογηθεί, δεν θα υπάρχει τέλος στην άνοδο των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια» λέει η Μορ στην Handelsblatt.

naftemporiki.gr