Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 11:48

Θαπατέρο: Καμία πρωτοβουλία από ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Τη λύπη του για την έλλειψη πρωτοβουλίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) απέναντι στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τασκ.

Τη λύπη του για την έλλειψη πρωτοβουλίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) απέναντι στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τασκ, ο Θαπατέρο υποστήριξε πως «το ΔΝΤ, ύστερα από όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, ουδέποτε άκουσα να λαμβάνει μια πρωτοβουλία παρότι είναι ο αρμόδιος οργανισμός και έχει ένα ρόλο να παίξει».

Αναφερόμενος στις απαισιόδοξες προοπτικές του οργανισμού για την ισπανική οικονομία το 2009, ο Θαπατέρο δήλωσε πως σέβεται τις προβλέψεις του, «ωστόσο η κυβέρνηση εργάζεται πάντα για να τις βελτιώσει».

Στην έκθεσή του για τις «Παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές», την οποία δημοσιοποίησε χθες, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ισπανία αναμένεται να εισέλθει σε οικονομική ύφεση το 2009, με επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 0,2%, μετά το φετινό 1,4%.

Προβλέπει, επίσης, αύξηση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα από 11,2% φέτος σε 14,7% το 2009.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο