Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 19:17

ΥΕΝΑΠ: Τεράστιο εθνικό κεφάλαιο η Ναυτιλία

Σημαντική παράμετρο ισχύος για τη χώρα και τεράστιο, διεθνούς εμβέλειας εθνικό κεφάλαιο, στο ρευστό διεθνοποιημένο οικονομικό περιβάλλον, χαρακτήρισε την ελληνική Ναυτιλία ο υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας κηρύσσοντας την έναρξη του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου στο Ζάππειο με θέμα: «Charting the Course of world Shipping Trade & Finance».

Σημαντική παράμετρο ισχύος για τη χώρα και τεράστιο, διεθνούς εμβέλειας εθνικό κεφάλαιο, στο ρευστό διεθνοποιημένο οικονομικό περιβάλλον, χαρακτήρισε την ελληνική Ναυτιλία ο υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας κηρύσσοντας την έναρξη του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου στο Ζάππειο με θέμα: «Charting the Course of world Shipping Trade & Finance» που διοργάνωσαν οι «Finnacial Times».

Η μόνη ναυτιλιακή δύναμη η οποία όχι μόνο παραμένει σταθερά στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας, αλλά και ισχυροποιεί την ηγετική της θέση είναι η ελληνική ναυτιλία, ανέφερε ακόμη ο κ. Παπαληγούρας και απέδωσε το επίτευγμα αυτό στην επιτυχημένη συνέργεια εφοπλισμού, ναυτεργασίας και πολιτείας.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας συνεχάρη τους διοργανωτές και εξέφρασε την ευχή να καθιερωθεί το συνέδριο ως θεσμός διεθνούς διαλόγου για ανταλλαγή απόψεων που αφορούν τα κρίσιμα ζητήματα της ναυτιλίας.