Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 16:00

Σημαντική άνοδος για το γιεν

Ευρεία άνοδο σημειώνει σήμερα το γιεν, καθώς οι επενδυτές μείωσαν την έκθεσή τους σε ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, εν μέσω ανησυχιών για την «υγεία» του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος. Το ευρώ υποχώρησε νωρίτερα σε χαμηλά τριών ετών και το δολάριο σε χαμηλά 6,5 μηνών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Ευρεία άνοδο σημειώνει σήμερα το γιεν, καθώς οι επενδυτές μείωσαν την έκθεσή τους σε ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, εν μέσω ανησυχιών για την «υγεία» του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος.

Οι εικασίες ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις δεν θα καταφέρουν να εκτονώσουν τις αναταραχές προκάλεσαν πανικό σήμερα στις χρηματαγορές, στέλνοντας τα διεθνή χρηματιστήρια σε χαμηλά πέντε ετών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στη σύνοδο της G7 στην Ουάσινγκτον, η οποία θα ξεκινήσει στις 21:00’ ώρα Ελλάδος. Οι ελπίδες πάντως για μια συμφωνία μεταξύ των κρατών, ικανή να λύσει το πρόβλημα, έχουν αρχίσει να εξανεμίζονται.

Μεγαλύτερος κερδισμένος σήμερα το γιεν, καθώς ευρώ και δολάριο υποχώρησαν νωρίτερα σε χαμηλά τριών ετών και 6,5 μηνών, αντίστοιχα, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Στις 14:45’ ώρα Ελλάδος, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του γιεν στα 99,01 γιεν.

Το ευρώ διαμορφωνόταν στα 134,24 γιεν, καταγράφοντας απώλειες 0,7% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ υποχωρούσε και έναντι του δολαρίου κατά 0,3% στα 1,3557 δολάρια.