Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 06:41

Fed: Ενεκρίθη η εξαγορά της Wachovia από την Wells Fargo

Την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ, Wachovia από την ανταγωνίστριά της Wells Fargo, ενέκρινε αργά χθες το βράδυ η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve Bank.

Την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ, Wachovia από την ανταγωνίστριά της Wells Fargo, ενέκρινε αργά χθες το βράδυ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Στην ιστοσελίδα της η Fed τονίζει πως επιτρέπει την εξαγορά της Wachovia, όπως και των τραπεζικών, ή άλλων, θυγατρικών της, από την, μικρότερη καλιφορνέζικη ανταγωνίστριά της, τονίζοντας πως «η έγκριση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία απομένει μόνον να εγκριθεί από τους μετόχους της Wachovia».

Η τράπεζα τονίζει πως «η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους».

Η Wells Fargo είχε ανακοινώσει την πρόταση εξαγοράς της Wachovia στις 3 Οκτωβρίου, έναντι 15,1 δισ. δολ. σε μετοχές και χωρίς τη βοήθεια του δημοσίου, ενώ οι αμερικανικές αρχές προωθούσαν τη λύση που προέβλεπε την εξαγορά της Wachovia από την Citigroup, την πρώτη τράπεζα στις ΗΠΑ.

Τελικά, έπειτα από δικαστικές αντιπαραθέσεις, η Citigroup άφησε ελεύθερο το πεδίο στην Wells Fargo, αποσύροντας το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Wachovia.