Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 15:36

Ανακοινώνεται αύριο η τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης

Αύριο ανακοινώνεται η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά έπειτα από ευρεία συνάντηση των εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό την προεδρία του υπουργού Χρ. Φώλια. Στα 75 λεπτά η τιμή του σύμφωνα με τις εκτιμήσεων των βενζινοπωλών.

Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά θα ανακοινωθεί αύριο μετά από ευρεία συνάντηση των εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό την προεδρία του υπουργού Χρ. Φώλια.

Σήμερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος είχε συνάντηση με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλων Ελλάδος και του Συνδέσμου Διακινητών Υγρών Καυσιμων Νομού Αττικής.

Εν όψει της έναρξης διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Βλάχος επεσήμανε στους συνομιλητές του τη σημασία της τήρησης των νόμων και του σεβασμού στον καταναλωτή.

Όπως υπογράμμισε, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η διακίνηση πρέπει να γίνεται πάντα με παραστατικά και με πιστοποιημένα βυτιοφόρα, δηλαδή να παραδίδονται οι σωστές ποσότητες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει μια μόνο και πολύ συγκεκριμένη ποιότητα», σημείωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η τιμή πρέπει να αναγράφεται στο χώρο πώλησης με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος και αφορά πάντα στην παράδοση στο σπίτι.

Εκτίμηση για 75 λεπτά

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, ο πρόεδρος Μ. Κιούσης εκτίμησε ότι αν άρχιζε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του για την Αθήνα θα ήταν στα 75 λεπτά, ενώ σε ό,τι αφορά στις διαφορές που προκύπτουν στη σύγκριση περσινής με φετινή τιμή σημείωσε ότι στις διαφορές που προκύπτουν, συμβάλλουν τα διυλιστήρια.

Επίσης, οι βενζινοπώλες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης που ορίζει ότι πρέπει να ενημερώνουν το υπουργείο Ανάπτυξης για οποιαδήποτε μεταβολή της λιανικής τιμής http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/13/1576317.htm και ζήτησαν στο μέτρο να συμπεριληφθεί ανάλογη υποχρέωση και για τις εταιρείες εμπορίας.

Πηγή ΑΠΕ