Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 13:48

Merrill Lynch: Ζημίες 5,2 δισ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο

Διεύρυνση των ζημιών της στα 5,2 δισ. δολάρια ή 5,58 δολάρια ανά μετοχή, από 2,2 δισ. δολάρια ή 2,82 δολάρια ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η Merrill Lynch για το τρίτο τρίμηνο. Η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας επλήγη από απομειώσεις συνολικού ύψους άνω των 9,5 δισ. δολαρίων.

Διεύρυνση των ζημιών της σε σχεδόν 5,2 δισ. δολάρια ή 5,58 δολάρια ανά μετοχή, από 2,2 δισ. δολάρια ή 2,82 δολάρια ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η Merrill Lynch για το τρίτο τρίμηνο.

Η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας, η οποία συμφώνησε να εξαγορασθεί από την Bank of America, επλήγη από απομειώσεις συνολικού ύψους άνω των 9,5 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν το εν λόγω διάστημα στα 16 εκατ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες ύψους 5,18 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Merrill, υπό τα ηνία του διευθύνοντος συμβούλου της Τζον Θέιν, στράφηκε τον περασμένο μήνα στην Bank of America, ως αποτέλεσμα της εξασθένησης της εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις της Wall Street, η οποία οδήγησε σε πτώχευση τη Lehman Brothers.

Οι μετοχές της Merrill, η οποία έχει εμφανίσει μέχρι σήμερα ζημίες και διαγραφές που συνδέονται με ενυπόθηκους τίτλους συνολικού ύψους 52,2 δισ. δολαρίων, έχουν «βυθιστεί» κατά 81% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το ρεκόρ των 97,53 δολαρίων στις αρχές του 2007.

Η BofA συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της στις 15 Σεπτεμβρίου, έναντι ποσού 50 δισ. δολαρίων, αποκλειστικά σε μετοχές. Ειδικότερα, κάθε μετοχή της Merrill θα ανταλλαχθεί με 0,8595 μετοχές της BofA.