Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2001 19:37

Δέλτα - Singular: κέρδη 8,5 δισ. δρχ. το 2000

Σε 8,5 δισ. δρχ. ανήλθαν την περυσινή χρήση τα κέρδη του ομίλου πληροφορικής Δέλτα Singular, ενώ ο κύκλος εργσιών έφθασε τα 35,9 δισ. δρχ. σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν σήμερα στο Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) οι κ.κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δέλτα Πληροφορική, και Αντώνης Κυριαζής (φωτ.), διευθύνων σύμβουλος της Singular.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Δέλτα Πληροφορική, ο μεν ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 12,424 δισ. δρχ. σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 26,2% σε σχέση με τη χρήση 1999, τα δε ενοποιημένα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 5,240 δισ. δρχ. ενισχυμένα κατά 27,8% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρήση.

Οι εκπρόσωποι της Δέλτα – Singular ανέφεραν, επίσης, ότι ο όμιλος διαθέτει ισχυρά οικονομικά μεγέθη για την ελληνική αγορά πληροφορικής με σύνολο ιδίων κεφαλαίων 68 δισ. δρχ., ενώ για το έτος που διανύουμε τα έσοδα προβλέπεται να φθάσουν τα 48,4 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη τα 11,1 δισ. δρχ.

Σημειώνεται, ότι η ολοκλήρωση της συγxώνευσης μεταξύ των δύο εταιρειών στο «ταμπλό» της Σοφοκλέους αναμένεται να γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου με αρxές Mαρτίου, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις από την πλευρά των αρμόδιων xρηματιστηριακών αρxών. Aνοικτό παραμένει, ωστόσο, το θέμα επιλογής της επωνυμίας του νέου ομίλου, ενώ μία από τις επιλογές είναι και το όνομα DSG δηλαδή Δέλτα-Singular Group.