Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 13:08

Καταθέτει αίτηση πτώχευσης η Altec Telecoms

Αίτηση για κήρυξη πτώχευσης, λόγω επαπειλούμενης οικονομικής αδυναμίας κατ' άρθρ. 3 παρ. 2 του Πτωχευτικού Κώδικα, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει σήμερα η Altec Telecoms. H διοίκηση εκτιμά πως οι επιπτώσεις προς τον Όμιλο Altec δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη συνέχιση των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Αίτηση για κήρυξη πτώχευσης, λόγω επαπειλούμενης οικονομικής αδυναμίας κατ' άρθρ. 3 παρ. 2 του Πτωχευτικού Κώδικα, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει σήμερα η Altec Telecoms.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σκοπεύει εντός της νομίμου προθεσμίας να υποβάλει στο πτωχευτικό δικαστήριο πρόταση σχεδίου αναδιοργάνωσης, «με στόχο τη διάσωση, την εξυγίανση και την καλύτερη αξιοποίησή της».

Σημειώνεται ότι η αξία της συμμετοχής της Altec ABEE στην Altec Telecoms ανέρχεται σε 19,6 εκ. ευρώ, οι απαιτήσεις της μητρικής εταιρείας από την Altec Telecoms ανέρχονται στα 28,8 εκ. ευρώ, οι εγγυήσεις της μητρικής εταιρείας για τη θυγατρική της ανέρχονται στο ποσό των 1,2 εκ. ευρώ, ενώ τα αναμενόμενα έσοδα της μητρικής εταιρείας από εργασίες σε εξέλιξη στην Altec Telecoms ανέρχονται στα 31 εκ. ευρώ περίπου.

«Η Διοίκηση θεωρεί πως οι επιπτώσεις της παρούσας κατάστασης της Altec Telecoms προς τον Όμιλο Altec θα είναι σημαντικές, αλλά δεν θα είναι ικανές να δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνέχιση των δραστηριοτήτων του Ομίλου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.