Η εκτίναξη των αποδόσεων στο κρατικά ομόλογα συνεχίζεται και συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αποδόσεις αυξήθηκαν εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω σύσφιξη. Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου διετούς σημείωσε υψηλό σχεδόν 15 ετών στο 3,992% την Τρίτη και παρέμεινε αυξημένη σήμερα στο 3,9516% στις συναλλαγές του Τόκιο, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε πάνω από μια δεκαετία. Έφτασε στο 3,604% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2011 και ήταν τελευταία στο 3,5473%.
Η εκτίναξη των αποδόσεων στο κρατικά ομόλογα συνεχίζεται και συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αποδόσεις αυξήθηκαν εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω σύσφιξη.
Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου διετούς σημείωσε υψηλό σχεδόν 15 ετών στο 3,992% την Τρίτη και παρέμεινε αυξημένη σήμερα στο 3,9516% στις συναλλαγές του Τόκιο, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε πάνω από μια δεκαετία. Έφτασε στο 3,604% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2011 και ήταν τελευταία στο 3,5473%.
Τα διεθνή ειδοποιούν για επικράτηση των πιέσεων
Οι ασιατικές αγορές μετοχών σημείωσαν απώλειες σήμερα Τετάρτη 21/9 μετά την πτώση στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης. Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην αναμενόμενη πιθανά μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.
Η Riksbank της Σουηδίας εξέπληξε τις αγορές κατά τη διάρκεια της νύχτας με μια πλήρη αύξηση της ποσοστιαίας μονάδας και προειδοποίησε για περισσότερα που θα ακολουθήσουν τους επόμενους έξι μήνες.
Τα ΣΜΕ επί των ευρωπαϊκών δεικτών ειδοποιούν για επίπεδη έναρξη στην Ευρώπη, ενώ τα ΣΜΕ επί των βασικών δεικτών των ΗΠΑ έχουν μεταβολές της τάξης του +0,14%.
Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι σημαντικών αντιπάλων του, σημείωσε ελαφρά άνοδο στο 110,22, υποχωρώντας προς το υψηλό 20ετίας αυτού του μήνα στα 110,79.
Το δολάριο άλλαξε ελάχιστα στα 143,64 γιεν, αφού δοκίμασε δύο φορές το 145 αυτόν τον μήνα, επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία φορά πριν από 24 χρόνια.
Στην Αθήνα
Στην παγκόσμια τάση φυγής από το ρίσκο η Αθήνα απαντά με ήπιων τόνων ισορροπημένες συναλλαγές στα blue chip και διατηρεί τις αποτιμήσεις αρκετά χαμηλότερα από τις 900 μονάδες του Αυγούστου αλλά παραμένοντας επίσης, ψηλότερα από τις 830. Η παγκόσμια επενδυτική βιομηχανία βρίσκεται σε περίοδο αφομοίωσης μιας σειράς από δυσάρεστες για τους επενδυτές εξελίξεις. Κάθε μέρα που περνά, ηλεκτρίζει τους επενδυτές μέσα από τη ροή των δεδομένων ή από γεγονότα. Καληώρα οι παρεμβάσεις μελών των αρμοδίων των Κεντρικών Τραπεζών, που εκφράζουν ως πρωταρχική δέσμευση τους το γονάτισμα του πληθωρισμού.
Η ανατροπή της τάσης στη Wall Street τη Δευτέρα είχε δώσει χθες άνοδο στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ στις αγορές ομολόγων και νομισμάτων επικράτησε ήπιο κλίμα. Οι θεσμικοί το εξέλαβαν ως πράσινο φως για άνοδο στα μεγάλα χρηματιστήρια του ευρώ και έδωσαν ανοδικό χάσμα στο άνοιγμα και σύντομα υπολογίσιμα κέρδη στους βαρύτερους δείκτες. Μόνο που κράτησαν λίγο. Οι πιέσεις στις αγορές ομολόγων μούδιασαν τη διάθεση για ρίσκο. Τις άσκησαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι αποδόσεις τους σε επίπεδα που είχαν να εμφανιστούν από το 2008. Μέσα σε αυτή την καταιγίδα η Αθηναϊκή αγορά λειτούργησε σαν ανεξάρτητο νησί ήπιας διαπραγμάτευσης. Οι εγχώριοι αναλυτές αναγνωρίζουν την επίδραση των κινήσεων των ανεπτυγμένων αγορών. Η Eurobank Equities. Επιμένει: “Η επενδυτική ψυχολογία συνεχίζει να δοκιμάζεται από τη σφιχτότερη νομισματική πολιτική και από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης”. Η δε Beta Sec. συμπληρώνει: “Η ανησυχία για τα επιτόκια της FED συνεχίζει να επηρεάζει τις Αγορές και να δημιουργεί αναταράξεις και μεταβλητότητα”.
Οι ισχυροί διαχειριστές κατάλαβαν πως τα υψηλά επιτόκια των μεγάλων Κεντρικών Τραπεζών δεν θα αποσυρθούν στο άψε σβήσε. Διότι η ύφεση στις αναπτυγμένες οικονομίες δεν μπορεί να ξεπεραστεί από χαλάρωση στη νομισματική πολιτική, πριν ο πληθωρισμός γονατίσει στα σίγουρα.
Μέσα σε αυτό το τρελό διαγραμματικά πανευρωπαϊκό σκαμπανέβασμα, το χρηματιστήριο της Αθήνας δεν είδε τους βασικούς δείκτες σε αρνητικό πεδίο ούτε λεπτό ως τις 14:45. Τότε ο τζίρος έφθασε τα 20 εκατ. ευρώ και ο ΓΔ τις 836,70 με άνοδο +0,40%. Αν και στο ανώτερο μέρας, από το πρώτο τέταρτο κέρδιζε 1,04%. Στις 16:45 ο τζίρος έπιασε τα 30 εκατ. ευρώ και ο ΓΔ ήταν στις 835,6 μονάδες με κέρδη +0,27%.
Την ίδια ώρα οι CAC, MIB, IBEX, έχαναν πάνω από -1% με τους δείκτες της Wall Street πριν το ημίωρο στο -1% τουλάχιστον. Πυλώνες της ανοδικής συσσώρευσης οι Τράπεζες με παρέα στα κέρδη τις ΟΠΑΠ ΔΕΗ ΜΠΕΛΑ. Η συνέχεια στην (προς το καλύτερο) ανεξαρτησία έναντι των υπολοίπων, επιτρέπει την προσδοκία πως το ΧΑ, ίσως γίνει η μόνη αγορά του ευρώ με θετική ετήσια απόδοση φέτος. Για να έχουν οι ξένοι θεσμικοί μια πηγή κερδών που δεν προέκυψαν από το κυνήγι των συχνών διακυμάνσεων, που φαίνεται ότι θα κρατήσει καιρό. Εδώ δεν υπάρχουν πολλές μετοχές με ανοδική δυναμική. Αλλά ορισμένες… “γυαλίζουν”.
Ο Δ/ντης Επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ Δημήτρης Τζάνας στο τακτικό εβδομαδιαίο σχόλιο τόνισε τις διάφορες εκδοχές για την κατάσταση στα γεωπολιτικά: “Η Ουκρανική κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους Ουκρανούς να επιτυγχάνουν την ανάκτηση εδαφών στην περιοχή του Ντονμπάς στην παρούσα φάση. Παράλληλα, στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Οργανισμού της Σαγκάης, ο Ινδός Πρωθυπουργός ζητεί από τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο Κινέζος Πρόεδρος του εκφράζει τις ανησυχίες του. Τα δεδομένα αυτά προκαλούν εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση που θα ακολουθήσει ο Ρώσος Πρόεδρος στο επόμενο διάστημα καθώς οι αναλυτές θεωρούν ότι είναι πιθανά όλα τα ενδεχόμενα: από εκείνα που περιλαμβάνουν την αναζήτηση διπλωματικής λύσης μέχρι εκείνα που περιλαμβάνουν κλιμάκωση των εχθροπραξιών.
Ενόψει των παραπάνω γεωπολιτικών δεδομένων, η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί καθώς η ορατότητα περί τις αναμενόμενες εξελίξεις είναι χαμηλή. Με τη Federal να αναμένεται να αποφασίσει στην αυριανή της συνεδρίαση αύξηση επιτοκίων κατά τουλάχιστον 75 μ.β. καθώς η ετήσια επίδοση του πληθωρισμού του Αυγούστου αποκλιμακώθηκε σε σχέση με τον Ιούλιο (στο 8,3% από 8,5%), παρουσίασε όμως μικρή μηνιαία αύξηση (+0,1%) και ο δομικός πληθωρισμός παραμένει υψηλός (+6,3%). Έτσι, οι αγορές λαμβάνουν το μήνυμα ότι η μάχη των Κεντρικών Τραπεζών με τον πληθωρισμό , της EKT που προηγήθηκε, της Federal (21/9) αλλά και εκείνων που ακολουθούν (Αγγλίας, Ιαπωνίας, Σουηδίας), θα είναι μακράς και πολύμηνης διάρκειας, έχοντας επομένως αποφασίσει ότι η πιθανολογούμενη είσοδος της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση συνιστά συνειδητή επιλογή των νομισματικών αρχών. Σαν αποτέλεσμα, οι αγορές κινούνται με νευρικότητα με τάση πλαγιοκαθοδική. Το ελληνικό χρηματιστήριο συγχρονίζεται με τις κινήσεις των διεθνών αγορών, με την πλαγιοκαθοδική τάση να είναι ιδιαίτερα ήπια καθώς για μια ακόμη φορά εκδηλώνεται η ελληνική ανθεκτικότητα”.
Ενώ από την Leon Depolas Sec. εστίασαν στα αποτελέσματα της ΜΠΕΛΑ: “Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της Jumbo συνεχίζουν να βελτιώνονται ακόμα και σε ένα δύσκολο περιβάλλον, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της Εισηγμένης. Θα διανείμει επιπλέον 0,385 ευρώ/μετοχή στους μετόχους της, ενώ παραμένει σταθερά μεταξύ των κορυφαίων επιλογών μας”.
Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας
ΗΠΑ
Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης για τρίτη φορά διαδοχικά, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας. Ο Ίθαν Χάρις, επικεφαλής της έρευνας στην Bank of America επί της παγκόσμιας οικονομίας τόνισε: «Δεν έχει τόσο να κάνει με το πόσο μεγάλες θα είναι οι κινήσεις των επιτοκίων όσο το πόση διάρκεια θα έχουν. Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι δεν βλέπουν το τέλος του τούνελ όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων».
Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 1,01% ή 313,45 μονάδες στις 30.706,23, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,13% στις 3.855,93 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,95% στις 11.425,05 μονάδες.
Στον βιομηχανικό Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+1,8%) και Boeing (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike (-3,9%) και Travelers (-2,2%).
Επίσης, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 3,57% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,97%. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ, στο 0,9977 δολάρια.
ΕΥΡΩΠΗ
Ξεκίνησε χθες διήμερη συνεδρίαση της Fed και στις ευρωπαϊκές αγορές ασκήθηκαν πιέσεις. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,09% στις 403,42 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,61% στις 7.192,66 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,03% στις 12.670,83 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,35% στις 5.979,47 μονάδες. Στα χρηματιστήρια της περιφέρειας του ευρώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ έχασε -1,50% και ο ιταλικός ΜΙΒ -1,66%.
Στη Γερμανία οι τιμές παραγωγού για βιομηχανικά προϊόντα έκαναν άλμα 45,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όπως ανακοίνωσε η Destatis. Τον Ιούλιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού είχε ενισχυθεί κατά 37,2% σε ετήσια βάση. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε ανοδικά κατά 7,9% τον Αύγουστο.
ΧΑ
Με Τράπεζες και ΟΠΑΠ ΔΕΗ ΜΠΕΛΑ η Αθήνα χωρίς απώλειες
Οι επενδυτές με χαμηλό για την εποχή τζίρο για δεύτερη μέρα και μικρής αξίας πακέτα, οδήγησαν στο τέλος της ελεύθερης διαπραγμάτευσης τον μέσο όρο 835,09 μονάδες. Μετά τις δημοπρασίες, που άλλαξαν αισθητά τον τζίρο, χονδρικά κατά 9 εκατ. ευρώ, οι θεσμικοί στο τέλος της συνεδρίασης όρισαν κατώτερο ημέρας στις 833,79 μονάδες και οδήγησαν την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 833,86 από 833,36 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή +0,06% ή 0,50 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης συνόδου.
Εμφανίστηκαν 11 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που συγκέντρωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον, και στο κλείσιμο ξεχώρισαν με κέρδη από +1,0% και πάνω οι ΜΠΕΛΑ +2,96%, ΕΥΡΩΒ +2,39%, ΑΛΦΑ +1,46%, ΕΤΕ +1,38%, ΟΠΑΠ +1,23%, ΔΕΗ +1,16%, και ακολούθησαν τα ΕΛΠΕ +0,94%. Στον αντίποδα βρέθηκαν 14 με απώλειες αλλά πτώση πάνω από -1,5% εμφάνισαν οι ΑΡΑΙΓ -2,50%, ΛΑΜΔΑ -1,77%, ΤΕΝΕΡΓ -1,76%, και ΜΟΗ -1,63% με τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ να ακολουθεί στο -1,51% και καμία στα αμετάβλητα.
Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 41,742 από 26,244 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν 1,131 από 0,560 εκατ. ευρώ, και την ΤΕΝΕΡΓ αφορούσαν τα 839.000 ευρώ, και την ΕΥΔΑΠ 291.720 ευρώ.
Οι μεταβολές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λίγο πριν το φινάλε στην Αθήνα, είχαν σαφώς ανεστραμμένη εικόνα έναντι των κερδών που εμφάνιζαν στο ξεκίνημα, καθώς σχεδόν όλα είχαν μεταβολές της τάξης του -1% και πάνω ως -1,58% ο ιταλικός ΜΙΒ.
Στατιστικά
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, σημείωσαν άνοδο 49 από 45 τη Δευτέρα 19/9 και 51 από 51 απώλειες, ενώ σταθερές στο κλείσιμο βρέθηκαν 17 από 18. Η συνολική κεφαλαιοποίηση κατέληξε στα 60,665 από 60,567 δις ευρώ.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων από το 4,457% την προηγούμενη πέρασε στο 4,441% έχοντας φθάσει στο 4,544% ενδοσυνεδριακά.
Ο FTSE25 έκλεισε +0,46% ψηλότερα στις 2016,76 από 2008,20 μονάδες την προηγούμενη, ήτοι 8,56 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας 19/9, ενώ ο FTSEΜ υποχώρησε -0,16%.
Τεχνική ανάλυση παράγωγα
Τα στοιχήματα των traders δεν αλλάζουν
Χωρίς τη διάθεση για να διευρύνουν τα περιθώρια της διακύμανσης του 25άρη εμφανίστηκαν οι traders στα παράγωγα με βάση τις κινήσεις τους στα δικαιώματα προαίρεσης. Έντονη δραστηριότητα σημειώθηκε στην αγορά δανεισμού μετοχών που θα αφήσει το αποτύπωμά της στην υποκείμενη.
Σύμφωνα με την αγοραία συναίνεση ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης θέλει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 2040 και των 2051 (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων), για να εξασθενίσει την πιθανότητα υποχώρησης προς τις 2034 (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών), για να ακολουθήσουν οι 1989, και οι 1955 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων). Στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας με κυρίαρχες τις σειρές Οκτωβρίου, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη μόνιμα σε θετικό πεδίο και 8 λεπτά πριν από τις δημοπρασίες να σημειώνεται ξανά τιμή κοντά στις 2017 μονάδες.
Το άνοιγμα στις 2015,44 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 7,24 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 8,56 μονάδες ψηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο. Το ανώτερο μέρας ορίστηκε στις 10:41 και ήταν οι 2032,17 μονάδες (+1,19%). Το κατώτερο σημειώθηκε στις 10:31 και ήταν οι 2014,62 μονάδες (+0,32%). Το κλείσιμο στις 2016,76 από 2008,20 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή +0,43% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα ανήλθε στα 6,080 εκατ. ευρώ.
Στα ΣΜΕ του 25άρη της σειράς Οκτωβρίου ο όγκος διαμορφώθηκε σε 677 ΣΜΕ της σειράς Οκτωβρίου με ανώτερο μέρας στις 2019,00 κατώτερο 1996,00 με τελευταίες τιμές στις 2000,75 μονάδες και τιμή κλεισίματος στις 2001,75 από 1997,00 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 3758 από 3359. Άλλαξαν χέρια επίσης 7 ΣΜΕ λήξης Νοεμβρίου με τιμή κλεισίματος στις 2002,25 από 1993,50 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 52 από 45 στη σειρά αυτή.
Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη το ενδιαφέρον ήταν απόλυτα ανύπαρκτο στα calls. Στα δικαιώματα αγοράς της νέας τρέχουσας σειράς δεν άλλαξαν χέρια συμβόλαια και για την επόμενη σειρά το ενδιαφέρον ήταν ανύπαρκτο. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Οκτωβρίου διακινήθηκαν 2 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης τις 1975 μονάδες. Της επόμενης σειράς Νοεμβρίου ο όγκος μηδενικός.
Ο ΔΤΡ στην συνεδρίαση της Δευτέρας 19/9 έκλεισε στις 559,64 μονάδες με μεταβολή +0,30%. Χθες Τρίτη 20/9 κινούμενος μεταξύ 561,44 μονάδων (+0,32%) ως κατώτερο με τιμή ανοίγματος τις 561,44 μονάδες (+0,32%), και ανώτερο τις 572,10 (+2,23%), έκλεισε στις 568,53 μονάδες με μεταβολή +1,59%. Ο τζίρος του τραπεζικού κλάδου ανήλθε στα 11,867 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε ως εξής η ΑΛΦΑ +1,46% απασχόλησε 1,973 εκατ. ευρώ, η ΕΤΕ +1,38% απασχόλησε 2,959 εκατ. ευρώ, η ΠΕΙΡ +0,08% απασχόλησε 1,541 εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ +2,39% απασχόλησε 5,395 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογιστούν τα τυχόντα πακέτα.
Στα ΣΜΕ του δείκτη των τραπεζών τρέχουσας σειράς, λήξης Δεκεμβρίου δεν άλλαξαν χέρια συμβόλαια, ενώ η τιμή κλεισίματος οδηγήθηκε στις 562,50 από 560,75 μονάδες και δεν υπήρχαν ανοικτά ΣΜΕ.
Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι όγκοι μειώθηκαν και ανέβηκαν οι ανοικτές θέσεις για τη σειρά Δεκεμβρίου. Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ:
Της ΑΛΦΑ με όγκο 2668 ΣΜΕ της σειράς Δεκεμβρίου με τιμή κλεισίματος στα 0,919 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 812.339 από 81.257.
Της ΕΤΕ που άλλαξαν χέρια 1138 ΣΜΕ με τιμή κλεισίματος στα 3,29 ευρώ και έγιναν 14.710 από 14.452 οι ανοικτές θέσεις.
Της ΕΥΡΩΒ με 1327 ΣΜΕ της σειράς Δεκεμβρίου με τιμή κλεισίματος στα 0,929 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 16.418 από 16.305.
Της ΠΕΙΡ είχαν όγκο 1295 ΣΜΕ με τιμή κλεισίματος στα 1,17 ευρώ και έγιναν 37.305 από 37.247 οι ανοικτές θέσεις.
Τα καλύτερα σε όγκο εκτός των τραπεζικών blue chip ήταν τα 416 ΣΜΕ της ΔΕΗ για τη σειρά Δεκεμβρίου, και τα 200 ΣΜΕ της ΜΠΕΛΑ για τη νέα κυρίαρχη ως το Δεκέμβρη σειρά.
Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo εκτινάχθηκε και αφορούσε τα 94.068 συμβόλαια για ΑΛΦΑ, τα 59.492 για ΕΥΡΩΒ, τα 22.208 συμβόλαια για ΟΤΕ, τα 6.500 για ΜΠΕΛΑ, τα 4.912 για ΜΥΤΙΛ, τα 4.870 ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τα 2.714 για ΠΕΙΡ, τα 2.500 για ΟΠΑΠ τα 1.000 για ΕΛΠΕ και τα 382 για ΜΟΗ.
Σήμερα
Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν απώλειες σήμερα Τετάρτη 21/9 μετά την πτώση χθες στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης. Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην αναμενόμενη πιθανά μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.
Στις 8:30 δική μας ώρα:
Ο ιαπωνικός Nikkei ήταν με απώλειες -1,31%
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας είχε μεταβολή -1,44%
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά -1,44%
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ είναι απώλειες -1,66%
Ενώ ο βασικός δείκτης της Σαγκάης υποχωρούσε -0,56%
Ο MSCI Asia ex Japan είχε μεταβολή -1,08% και ήταν στις 487,38 μονάδες.