Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008 12:37

Ραγδαία αύξηση ζήτησης διαμαντιών και πολύτιμων λίθων

Η οικονομική κρίση και η δυσπιστία προς το διεθνές τραπεζικό σύστημα προκαλεί ραγδαία αύξηση της ζήτησης πολύτιμων λίθων στην Ισπανία, και ειδικά μεγάλων διαμαντιών, σύμφωνα με τον ειδικό εκτίμησης και διάθεσης πολύτιμων λίθων Αδόλφο δε Μπασίλιο.

Η οικονομική κρίση και η δυσπιστία προς το διεθνές τραπεζικό σύστημα προκαλεί ραγδαία αύξηση της ζήτησης πολύτιμων λίθων στην Ισπανία, και ειδικά μεγάλων διαμαντιών, δήλωσε χθες Παρασκευή ο ειδικός Αδόλφο δε Μπασίλιο.

«Η τιμή των διαμαντιών και του χρυσού ανεβαίνει, πιθανότατα διότι ο κόσμος ανησυχεί εξ αιτίας των διακυμάνσεων της χρηματαγοράς και προτιμά να επενδύσει σε χειροπιαστά αγαθά», σημείωσε ο κ. Μπασίλιο, ο οποίος ηγείται ενός νέου ινστιτούτου εκτίμησης και διάθεσης πολύτιμων λίθων στη Μαδρίτη.

Όπως επεσήμανε, όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε διαμάντια πρέπει να ερευνούν ποια είναι η πραγματική τους και όχι η τρέχουσα εμπορική τους τιμή, διότι «οι ζημιές μπορεί να είναι τεράστιες εάν προσπαθήσεις να πουλήσεις αργότερα ένα πετράδι αγορασμένο έναντι ποσού υψηλότερου της πραγματικής του αξίας».