Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2001 18:30

AB Bασιλόπουλος: Oλοκληρώθηκε η εξαγορά της Τροφό

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών του ομίλου σούπερ μάρκετ Τροφό προς την Α-Β Βασιλόπουλος μετά και την έκδοση της σχετικής εγκριτικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν οι Δημήτριος και Κωνσταντίνος Σπανός εκ μέρους όλων των μετόχων της Τροφό και οι πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Α-Β Βασιλόπουλος, Ρ. Μωυσής και Κ. Μαχαίρας.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση ης ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία ανήκει από το 1991 στο βελγικό όμιλο λιανικών πωλήσεων Ντελέζ (Delhaize), με την απόκτηση του ομίλου σούπερ μάρκετ Τροφό, καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη σε μέγεθος θέση του κλάδου των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα με 105 καταστήματα.

Οπως δήλωσε ο κ. Μαχαίρας, το προσωπικό της Τροφό και της θυγατρικής της αλυσίδας ΕΝΑ θα συνεχίσει να προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έως τώρα προσέφερε, ενώ σταδιακά θα γίνουν ορισμένες προσαρμογές στα καταστήματα Τροφό αλλά και στα Α-Β έτσι ώστε στο τέλος όλα μαζί να αποτελέσουν μια ενιαία οικογένεια καταστημάτων.

Σημειώνεται, ότι το 2000 οι καθαρές πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος διαμορφώθηκαν σε 160,1 δισ. δρχ. σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 13,54% έναντι του 1999, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 141 δισ. δρχ., ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε περίπου 27 δισ. δρχ.