Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2001 18:53

Panafon - Vodafone: Πρόγραμμα αναδάσωσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2000 το πρόγραμμα αναδάσωσης που υλοποιεί η Panafon - Vodafone σε συνεργασία με τον οικολογικό οργανισμό WWF Hellas, καθώς κατά τη διάρκεια του περυσινού έτους πραγματοποιήθηκαν οκτώ αναδασώσεις καμμένων περιοχών συμβάλλοντας σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στην προστασία των ελληνικών δασών.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Panafon - Vodafone, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, με την ονομασία «Το δάσος με αφορά», πραγματοποιήθηκαν, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, πλήθος ενεργειών που είχαν ως στόχο τη διαφύλαξη και την προστασία των ελληνικών δασών καθώς και την αναδάσωση ήδη καμμένων εκτάσεων.

Aναλυτικότερα, από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2000, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 17 ενέργειες, έξι εκ των οποίων ήταν αναδασώσεις, έξι φροντίδες δασικών χώρων, δύο παρουσιάσεις αντιπυρικών μελετών σε Φορείς Δασοπροστασίας στην Πάρνηθα και στα Χανιά και τρεις παρουσιάσεις για την αξία των ελληνικών δασών στο ευρύ κοινό στη Χίο, στην Πάτρα και στην Αθήνα. Από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2001 αναμένεται να πραγματοποιηθούν επιπλέον 12 αναδασώσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αναδασώσεων που θα έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος στις 17.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αναδασώσεις έγιναν με τη βοήθεια και τη συνεργασία των τοπικών διευθύνσεων αναδάσωσης και κυρίως με τη συμβολή του κοινού που ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα των δύο οργανισμών. Συνολικά, στις αναδασώσεις συμμετείχαν παραπάνω από 1.000 άτομα.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, ξεκίνησε την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, με αναδάσωση καμμένων περιοχών στον Αγιο Πέτρο Πεντέλης.