Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 16:25

Λ. Κατσέλη: «Η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει τους δανειολήπτες»

«Η κυβέρνηση έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, κι ενώ στηρίζει με 28 δις ευρώ τις Τράπεζες, αρνείται να στηρίξει τους δανειολήπτες», σημείωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών στο σχεδίου νόμου που κατέθεσε το κόμμα για την προστασία των δανειοληπτών.

«Η κυβέρνηση έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Γύρισε την πλάτη της στους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που, εν μέσω μάλιστα της διεθνούς κρίσης, είναι υπερχρεωμένοι και βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος της καταστροφής».

Τα παραπάνω δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών στο σχεδίου νόμου που κατέθεσε το κόμμα για την προστασία των δανειοληπτών.

«Οι τροπολογίες αυτές –τόνισε- θα έβαζαν τέλος στον παράλογο ανατοκισμό, στα πανωτόκια, στις αθέμιτες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, στις αδικαιολόγητες και καταχρηστικές χρεώσεις των δανείων και των πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες, στις ανεξέλεγκτες κατασχέσεις της κύριας κατοικίας και στους πλειστηριασμούς που γίνονται σε εξευτελιστικές τιμές».

Καταλήγοντας, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι «ενώ η κυβέρνηση στηρίζει με 28 δις ευρώ τις Τράπεζες, αρνείται να στηρίξει τους δανειολήπτες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ούτε θέλει και ούτε μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οι πολίτες».