Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 16:36

ΥΠΟΙΟ: Χρηματοδότηση εργασίας 10 νέων επαγγελματιών για το πρόγραμμα JPO

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο ΥΠ.ΟΙ.Ο. συμφωνία για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Πρόγραμμα «Νέων Επαγγελματικών Στελεχών» του UNDP (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών), που προβλέπει τη χρηματοδότηση από την Ελλάδα της εργασίας 10 Ελλήνων επαγγελματιών για δύο έτη, με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασής τους.

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο ΥΠ.ΟΙ.Ο. συμφωνία για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Πρόγραμμα «Νέων Επαγγελματικών Στελεχών» του UNDP (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών).

Η συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση από την Ελλάδα της εργασίας 10 Ελλήνων επαγγελματιών για δύο έτη, με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασής τους.

Το Πρόγραμμα του UNDP «Junior Professional Officers - JPO» αφορά νέους επαγγελματίες που απασχολούνται τόσο σε περιφερειακά προγράμματα του UNDP όσο και στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από τις δωρήτριες χώρες.

Το Πρόγραμμα παρέχει συνεχή «ροή» στελεχιακού δυναμικού που εργάζονται σε θέματα ανάπτυξης των αναπτυσσόμενων χωρών και αποτελεί μία μορφή αναπτυξιακής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών.

Η εργασία των στελεχών αυτών υποστηρίζεται οικονομικά από τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα JPO. Με το Πρόγραμμα αυτό, εξυπηρετούνται συγκεκριμένοι στόχοι των δωρητριών χωρών σύμφωνα με τις προτεραιότητές τους σε χώρες της επιλογής τους.