Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 18:04

Συνελήφθη λιμενικός για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά από κλιμάκιο του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΕΝΑΝΠ στέλεχος του λιμενικού σώματος, να παραδίδει το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ σε κυβερνήτη περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος ακριτικής περιοχής.

Ο χρηματισμός του κυβερνήτη του λιμενικού σκάφους έγινε προκειμένου ο συλληφθείς να παραλάβει αντίγραφο του απορρήτου προγράμματος νυχτερινών περιπολιών του σκάφους, με σκοπό να το παραδώσει σε διακινητή έτσι ώστε να διευκολυνθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών στην περιοχή δραστηριοποίησης του πλωτού.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας έδωσε εντολή να διαταχθεί άμεσα ΕΔΕ για το περιστατικό και ο συλληφθείς να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

«Δεν υπάρχει θέση στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος για επίορκους και για όσους δεν προστατεύουν την κοινωνία από το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε ο υπουργός και κατέληξε ότι «το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος δίνει καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος και δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανέναν να αμαυρώσει αυτή τη προσπάθεια.»