Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008 18:37

«Οχι» και από Πάργα στον αγωγό φυσικού αερίου

Νέο «όχι» για το φυσικό αέριο και καινούργιο αδιέξοδο στην υπόθεση αφού αυτή τη φορά το δημοτικό συμβούλιο Πάργας αρνήθηκε την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης στα όρια του δήμου.

Νέο «όχι» για το φυσικό αέριο και καινούργιο αδιέξοδο στην υπόθεση αφού αυτή τη φορά το δημοτικό συμβούλιο Πάργας αρνήθηκε την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης στα όρια του δήμου. Να σημειωθεί ότι τη θέση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, στηρίζει και η ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών.

Σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας πρωτοβουλίας και στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο αντίδρασης στην περιοχή, αναφέρεται ότι «οι πολίτες της Πάργας ενώνουν τη φωνή τους με αυτή των πολιτών της Πέρδικας και των Συβότων στον αγώνα τους κατά της εγκατάστασης του εργοστασίου συμπίεσης φυσικού αερίου που σχεδιάζεται να γίνει στον τόπο μας».

Και προσθέτουν ότι «οφείλουμε και πρέπει να προστατεύσουμε την περιοχή μας που είναι μεγάλου φυσικού κάλλους και ομορφιάς, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, για να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής, έχει επενδύσει στον τουρισμό όλες τις οικονομίες του.

Η ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Πάργας λέει «ναι στη συνέχεια της τουριστικής δραστηριότητας και της ποιοτικής ανάπτυξης του τόπου και όχι στη βιομηχανοποίηση της τουριστικής Πάργας». Όπως είναι γνωστό μετά το δημοψήφισμα στην Πέρδικα στις αρχές Αυγούστου, όπου οι κάτοικοι ψήφισαν καθολικά να μην περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου από τα διοικητικά όρια της κοινότητας, η ΔΕΠΑ αναζήτησε άλλη λύση.

Έτσι προτάθηκε η διέλευση του αγωγού και η εγκατάσταση της μονάδας συμπίεσης, να γίνει στα σύνορα του δήμου Πάργας. Όμως και αυτή η επιλογή βρίσκει αντίθετη την τοπική κοινωνία. Εξάλλου ο νομάρχης Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας, δήλωσε ότι είναι «θετικός στο ενδεχόμενο της υπαγωγής της Πάργας στο νομό Θεσπρωτίας».

ΤΖΩΡΤΖΗ