Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 12:58

Βank of China: Επιβράδυνση της αύξησης κερδών

Το μικρότερο ρυθμό αύξησης της κερδοφορίας της την τελευταία διετία ανακοίνωσε σήμερα η Bank of China, γεγονός το οποίο αποδίδεται κυρίως στις ζημιές από την πιστωτική αγορά και στην υποχώρησης της εγχώριας ζήτησης.

Το μικρότερο ρυθμό αύξησης της κερδοφορίας της την τελευταία διετία ανακοίνωσε σήμερα η Bank of China, γεγονός το οποίο αποδίδεται κυρίως στις ζημιές από την πιστωτική αγορά και στην υποχώρηση της εγχώριας ζήτησης.

Τα καθαρά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 11,5% και ανήλθαν στα 17,8 δισ. γεν, ή στο 0,07 γεν ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τα 15,9 δισ. γεν ή το 0,06 γεν που ίσχυε ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι διαγραφές χρεογράφων αφορούν σε ενυπόθηκα δάνεια μειωμένων εξασφαλίσεων, ενώ οι υπόλοιπες επενδύσεις σε πιστωτικούς τίτλους των ΗΠΑ διευρύνθηκαν στα 3,57 δισ. δολάρια.

Η Bank of China έχει προβεί σε περισσότερες διαγραφές από όλες τις κινεζικές τράπεζες μαζί, καθώς η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση είχε ως αποτέλεσμα ζημίες άνω των 660 δισ. δολαρίων και την περικοπή περίπου 150.000 θέσεων εργασίας σε πιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.

Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα πλήξει τα κέρδη όλων των δανειοδοτών, ενώ οι ζημίες από ενυπόθηκα δάνεια δυσχεραίνουν τις προσπάθειες του προέδρου Xiao Gang να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες τράπεζες που «απέφυγαν τις κακοτοπιές» χάρη στην επικέντρωσή τους στην εγχώρια αγορά.