Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 14:03

Γ. Αλογοσκούφης: Σημάδια ύφεσης στην Ευρώπη

Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων θίγονται περισσότερο από την κρίση, τόνισε μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο Γ. Αλογοσκούφης.

Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων θίγονται περισσότερο από την κρίση.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή σχέδιο για την αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία, και πως έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σχέδιο θα βοηθήσει την οικονομία να αναπτύσσεται και τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Αλογοσκούφης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν ήδη σημάδια ύφεσης τα οποία επηρεάζουν πάρα πολλές χώρες και «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να δείξουμε ευελιξία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Το μεσημέρι ο κ. Αλογοσκούφης είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, και τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Λέγκα, με αντικείμενο τις τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής του σχεδίου νόμου: «Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Στη συνάντηση παρέστησαν η υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ελένη Λουρή, ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΟΙ.Ο., Γιάννης Σιδηρόπουλος, και η γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ιουλία Αρμάγου.