Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 11:51

Αλ. Παπαρήγα: Σε θέση μάχης

Να λάβουν «θέση μάχης» κάλεσε τους εργαζόμενους η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Να λάβουν «θέση μάχης» κάλεσε τους εργαζόμενους η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλή στη συζήτηση για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην δεχθούν τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, τη συνολική πολιτική που ακολουθείται αλλά και τις «ψευτοαντιπολιτευτικές προτάσεις - παγίδες».

Σύμφωνα με την γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, η κρίση δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πάντα εις βάρος των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, την κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και την κατάργηση των διοδίων, που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ προτείνουν την κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, την κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες, την κατάργηση του ΦΠΑ σε μια σειρά κατηγορίες βασικών ειδών πλατιάς κατανάλωσης, όπως σε είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας και την κατάργηση των διοδίων.

Σε ό,τι αφορά τις απώλειες που θα επέλθουν στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι «μπορούν να καλυφθούν από την αύξηση των συντελεστών φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, από την επιβολή έμμεσης φορολογίας στα ναυτιλιακά καύσιμα, από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ για τα είδη πολυτελείας και πλουτισμού, από την αύξηση της φορολογίας της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας».