Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008 18:52

Νέα διοίκηση στην ΥΠΑ

Νέα διοίκηση τοποθετείται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Νέα διοίκηση τοποθετείται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Συγκεκριμένα με Προεδρικό Διάταγμα που προωθείται προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την Κυβέρνηση προτείνονται ως Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ως Υποδιοικητές ο κ. Βασίλης Ηλιού και η κ. Σμαράγδα Μαλακατέ.

Ο μέχρι σήμερα Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Ιωάννης Ανδριανόπουλος ορίζεται σύμβουλος του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και παραμένει αντιπρόεδρος στην ECAC (European Civil Aviation Conference) εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Προεδρείο της.

Πρόθεση του Υπουργείου είναι ο μέχρι σήμερα Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Ευάγγελος Βασιλάκος να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας θα τοποθετήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα επικεφαλής στην Εθνική Εποπτική Αρχή Αεροναυτιλίας, που κατά τα προβλεπόμενα θα είναι ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.