Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 15:35

Κλειστές την Πέμπτη 12:00-15:00 οι υπηρεσίες του ΤΕΕ

Το ΤΕΕ κλείνει τα γραφεία του σε όλη την Ελλάδα για τρεις ώρες, (12:00-15:00) σε ένδειξη συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη απεργία της Π.Ο.ΕΜΔΥΔΑΣ, η οποία διεκδικεί την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων. Σε κοινή σύσκεψη ΤΕΕ, κλαδικών και εργασιακών φορέων διατυπώθηκε η στήριξη του τεχνικού κόσμου σε αυτά, σαν βασικό σκέλος των αιτημάτων που συνολικά προωθούνται και σχετίζονται με τη μεγάλη κρίση που, όπως επισημάνθηκε, αντιμετωπίζει ο τεχνικός κόσμος και ως προς το θέμα της οικονομίας, της απασχόλησης, της παιδείας (την ίδια ώρα πραγματοποιείται συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο για τα κολέγια), των επαγγελματικών δικαιωμάτων, το ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσε, τα αιτήματα για την αυριανή απεργία είναι:

· Διασφάλιση των επιδομάτων που τέθηκαν σε αμφισβήτηση μετά την ψήφιση του φορολογικού νόμου.

· Ομογενοποίηση των αποδοχών των μηχανικών προκειμένου να αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των μελών της ΕΜΔΥΔΑΣ και θέσπιση Κλαδικού Μισθολογίου.

· Αναβάθμιση των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών της χώρας και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων μέσω των Α.Ε. των σύμβουλων, των Σ.Δ.Ι.Τ. και Συμβάσεων Παραχώρησης.

· Κατάργηση του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου 3655/08 που οδήγησε στην αυθαίρετη ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα Ταμεία, καθώς και στην συνολική υπονόμευση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.