Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2001 15:12

Υπεγράφη η συμφωνία συγχώνευσης της Νέον με τη Γρηγόρης Μικρογεύματα

Υπεγράφη σήμερα το πρωτόκολλο συμφωνίας για τη συγχώνευση δι΄ απορροφήσεως της Καφεστιατόρια Νέον Α.Ε., θυγατρικής της Sanyo Hellas Holding S.A., από τη Γρηγόρης Μικρογεύματα Α.Ε.

Mεά τη συγχώνευση, τα ίδια κεφάλαια της Γρηγόρης Μικρογεύματα θα φθάσουν τα 11 δισ. δρχ., ενώ ο εήσιος κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 12 δισ. δρχ. ενώ τα προ φόρων κέρδη τα 1,8 δισ. δρχ.

Η εν λόγω συμφωνία, η οποία πρέπει να λάβει την έγκριση των γ.σ. των δύο εταιρειών, προβλέπει την έκδοση 1.900.000 μετοχών υπέρ των μετόχων της Καφεστιατόρια Νέον Α.Ε. με αποτέλεσμα το σύνολο των μετοχών της Γρηγόρης Μικρογεύματα να φθάσει τα 7.640.580.

Η Sanyo Hellas holding SA επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι με τη συγχώνευση αυτή αποκτά μια σημαντική συμμετοχή, περίπου 10%, σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία με ισχυρό management, ενώ με τον τρόπο αυτό η συμμετοχή της στον κλάδο μαζικής εστίασης αποκτά μια υψηλότερη αξία και προοπική κερδοφορίας.

Η Γρηγόρης Μικρογεύματα από την άλλη πλευρά εξασφαλίζει μια νέα μετοχική σύνθεση που της επιτρέπει να διευρύνει τους στρατηγικούς της στόχους.