Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2001 16:13

Νέα τράπεζα στην Κύπρο ιδρύει η Εμπορική

Στην ίδρυση αυτόνομου τραπεζικού οργανισμού στην Κύπρο προχωρά η Εμπορική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία Glory Worldwide Holdings.

Οπως έγινε γνωστό, έχουν ληφθεί όλες οι αναγκαίες τελικές εγκρίσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και η νέα τράπεζα, με την επωνυμία Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας (Κύπρου) Λτδ, θα δραστηριοποιηθεί άμεσα στην κυπριακή αγορά τραπεζικών και χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών με την ανάληψη, κατ' αρχήν όλων των υφιστάμενων δραστηριοτήτων που η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε. διεξάγει σήμερα στην Κύπρο.

Η συμμετοχή του συγκροτήματος στη νέα τράπεζα ανέρχεται σήμερα στο 9,99% μέσω της πλήρους εξαρτημένης εταιρείας Glory Financial Services Ltd. Η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε. κατέχει σήμερα το 75,02%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον κ. Ευθύβουλο Παρασκευαϊδη 9,99% και στον κ. Δάκη Στέλιου Ιωάννου 5%, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια.

Τέλος, η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας (Κύπρου) στοχεύει στην απόκτηση μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 5% εντός των επομένων τριών ετών και τη δημιουργία δικτύου, αποτελούμενου από τουλάχιστον 45 καταστήματα σε όλη την Κύπρο. Τα υφιστάμενα πέντε καταστήματα που διατηρεί η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε. στην Κύπρο, θα υπαχθούν το ταχύτερο δυνατό στη νέα Τράπεζα.