Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 17:16

Αρνητικό κλίμα στη Wall Street

Έντονα πτωτικά σήμερα κινούνται οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων έπειτα από ορισμένα αποθαρρυντικά εταιρικά νέα.

Έντονα πτωτικά σήμερα κινούνται οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων έπειτα από ορισμένα αποθαρρυντικά εταιρικά νέα.

Πιο συγκεκριμένα, η Cisco Systems προέβλεψε μείωση εσόδων για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε ετών, ενώ η αλυσίδα καταστημάτων γυναικείας ένδυσης AnnTaylor ανακοίνωσε διψήφια μείωση των πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή της υποχωρεί κατά περίπου 25%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 7.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, που θα δημοσιοποιήσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, αναμένεται να επιβεβαιώσουν επιδείνωση της κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας.

«Η οικονομία δεν είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο Giri Cherukuri, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην OakBrook Investments LLC στο Lisle του Ιλινόις. «Ο κόσμος περιμένει τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας αύριο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι ένα κακό νούμερο».

Στις 17:06 ο δείκτης Dow Jones διαμορφωνόταν στις 9.032,7 μονάδες (-1,17%), ο S&P 500 στις 937,65 μονάδες (-1,59%) και ο Nasdaq στις 1.650,38 μονάδες (-1,86%).

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη οι παραπάνω δείκτες σημείωσαν πτώση πάνω από 5%.