Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 15:54

ΣΥΝ: «Φραστικές απειλές χωρίς αντίκρυσμα» από ΥΠΑΝ και ΥΠΟΙΟ

«Την ώρα που οι κ.κ. Χρ. Φώλιας και Γ. Αλογοσκούφης εκτοξεύουν φραστικές απειλές χωρίς αντίκρυσμα, τραπεζίτες, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και η ΔΕΗ κλιμακώνουν ανενόχλητοι μια κούρσα λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων», παρατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά τις αυστηρές συστάσεις των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομίας προς τις τράπεζες.

«Την ώρα που οι κ.κ. Χρ. Φώλιας και Γ. Αλογοσκούφης εκτοξεύουν φραστικές απειλές χωρίς αντίκρυσμα, τραπεζίτες, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και η ΔΕΗ κλιμακώνουν ανενόχλητοι μια κούρσα λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων με καταχρηστικές και αυθαίρετες ανατιμήσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στις αυστηρές συστάσεις των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομίας προς τις τράπεζες.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι «αυτή την ώρα, αντί των μεγάλων λόγων χρειάζονται χειροπιαστά έργα», τα οποία πρέπει να είναι «ο δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η ισχυρή άμεση κρατική παρέμβαση για τη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών σε βάρος των υπερκερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων».