Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:56

Αίτημα ΓΣΕΒΕΕ για άμεση σύγκληση του ΕΣΜΕ

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΕΣΜΕ) ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια.

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΕΣΜΕ) ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «από τις αρχές του έτους υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη σταδιακή μείωση του κύκλου εργασιών ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο επιδεινώθηκε τελευταία και λόγω της παγκόσμιας κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως όλα δείχνουν τα προβλήματα θα ενταθούν το επόμενο τετράμηνο, κατά το οποίο παραδοσιακά πραγματοποιούνται τα 2/3 του τζίρου στην αγορά.

«Μέλημα όλων μας -τονίζεται- πρέπει να είναι η διασφάλιση καταρχάς της “ύπαρξης” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και η διατηρησιμότητα των θέσεων εργασίας. Απαιτούνται γι αυτό πολιτικές και μέτρα, καλός σχεδιασμός και συντονισμός. Θεωρούμε ότι ήδη έχουμε καθυστερήσει».

«Είναι απαραίτητο να συγκληθεί άμεσα το ΕΣΜΕ (Εθνικό Συμβούλιο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων), έτσι ώστε επιτέλους να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε πολιτικές για την διάσωση και της πραγματικής οικονομίας, βασικός πυλώνας της οποίας είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», καταλήγει η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δημ. Ασημακόπουλο και τον γ.γ. Ν. Σκορινη.